İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Boğaziçi Elektrik de bu köşeyi okuyor

Dün Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Mustafa Kavlu ile kısa bir görüşme yaptık. 1997 yılından bu yana genel müdürlük görevini yürüten Kavlu, halkla ve basınla olan ilişkilerinde yaşadıkları güçlükleri ve 2000 yılı projelerini anlattı.

Sabahın erken saatlerinde göreve başlayan genel müdürün ilk işi günlük gazetelerde kurumla ilgili yayınlanan haberleri gözden geçirmek oluyor. Her sabah tüm haberler taranıp, ayıklanıyor ve genel müdürün önüne geliyor. Kavlu, arızaların tespit ve müdahalesi aşamasında basının büyük önem taşıdığını belirtiyor ve ekliyor: ‘‘Basın bizim gözümüz kulağımız’’. Tüm teknik alt kademelerde de çalışan Kavlu'nun tecrübeleri şu gerçeği ortaya koyuyor: Yetkiliye ulaşamayacağını düşünen vatandaş, sorunun muhatabı kurumu aramak yerine ilk olarak olaydan basını haberdar ediyor.

Orada gördüğüm şu ki, Hürriyet İstanbul'un 'İstanbul'u Dinliyorum' köşesi Boğaziçi Elektrik'in en önemli kaynaklarından biri. Kavlu'nun masasında daha o gün yayınlanan bir arıza haberinin fotokopisini görüyorum. Saat sabah 10:30. Arıza çoktan ilgili bölge şefliğine iletilmiş bile. Boğaziçi Elekrik'in Avrupa Yakası'nda 11 bölge şefliği var. En küçük bir arıza durumunda, gerekli müdahale yapıldıktan sonra yayınlanmak üzere basına açıklayıcı mektuplar yollanıyor.

Boğaziçi Elektrik'te genç bir kadro görev yapıyor. Daha önce ilkokul mezunlarının da bulunduğu kadro son 4 yıldır yenileniyor. Kuruma artık en az endüstri meslek lisesi mezunu personel alınıyor.

İstanbul'un elektrik projeleri ile ilgili master planı 1993 yılında hazırlandı. Plan 2020 yılına kadar olan bir süreyi öngörüyor. Bu plan çerçevesinde bu yıl, Sefaköy, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa işletmelerinde 10 kw'tan 35 kw.'a dönüşüm çalışmaları tamamlanacak. Yüklü çalışan havai hatlar, yer altına alınacak. Havai hatlar ucuz maliyetli olduklarından daha çok şehirleşmenin yeni yeni başladığı bölgelerde bulunuyor.

Boğaziçi Elektrik'in projeleri hazır, ancak ödenek sıkıntısı yaşanıyor. 2000 yılı ödeneği 22 trilyon olarak açıklanmış. Bu nedenle çalışmalar öncelik sırasına sokuluyor.

Banu TUNA

Neden gereken yapılmıyor?

AVCILAR

AVCILAR, Cihangir Mahallesi, Burnaz Caddesi, 6. Zıraat Sokak, No.1, Tunca Apt.'nın giriş katında faaliyet gösteren oto tamirhanesinin ruhsatsız olarak çalıştığı bildirildi. Tamirhanenin bina kirişini delmiş olması, ruhsatsız çalışması ve yarattığı gürültü üzerine apartman sakinleri Avcılar Belediyesi ve Kaymakamlığı’na başvurmuşlar. Zabıta Müdürlüğü'nden sözkonusu tamirhanenin kapatılması için karar çıkmış. Yapılan başvurulara rağmen tamirhane kapatılmadığı gibi, durum, 12. 10.1999 tarihinde zabıta varakası ile kayda geçmiş (No:141) ancak hala bir sonuç alınamamış.

Tunca Apt. sakinleri soruyor: Neden hala tamirhane çalışıyor?

ALKIŞLAR

Bayrampaşa'da kuduzla mücadele

BAYRAMPAŞA Belediyesi özellikle köpek popülasyonunu kontrol altında tutmak ve kuduzla mücadele etmek amacıyla uzun süredir devam eden aşı kampanyasına ek olarak Hayvan Barındırma ve Rehabilitasyon Merkezi kurdu.

Bayrampaşa'daki başıboş köpekler toplandıktan sonra veteriner kontrolünde bu merkezde toplanıyor, aşı ve aşı takibi yapılıyor. Ayrıca merkezde hayvanların bakımı, beslenme ve tedavileri gerçekleştiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!