İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Kadın sürücüler, dikkat: 34 GCC 49

GAZETECİ bir arkadaşımın başına öyle birşey geldi ki, bu köşe aracılığı ile kadın sürücüleri uyarmadan geçemeyeceğim.

Tarih: 13 Ocak Perşembe.

Yer: Taksim, Taşkışla civarı

Saat: 21.00 suları

Gazeteden çıkıp evine gitmekte olan arkadaşım, Taksim Gezi Oteli- taş Kışla-Nişantaşı güzergahında seyretmektedir. Geçzi Oteli'nin önündeyken Beyaz-kum rengi bir Toyota marka otomobilin içindeki üç kişinin tacizine uğrar.

Taciz şekli, sözkonusu otomobil sürücüsünün arkadaşımı yolda karşı yöne doğru sıkıştırması ve otomobilin içindekilerin ellerindeki kahveyi camdan fırlatmaları şeklinde.

Arkadaşım bu eylem sırasında gayrıihtiyari kornaya basar.

Bunun üzerine Toyota sürücüsü hızla gelerek Taşkışla binasının önünde (tam karşısında Hyatt Regency) arkadaşımın aracının önünü keserek durdurur.

Araçta üç kişidirler. Arkadaşımın tarifi ilginç: ‘‘Öyle insanlara herşyerde rastlamak mümkün değil. Ürkütücüydüler. Yarasa gibiydiler.’’

İki kişi araçtan iner, arkadaşımı otomobilinden inmeye zorlarlar. Neyse ki arkadaşımın kapıları kilitlidir. ‘‘Arabayı sarsıyorlardı, arabadan in, niye korna çaldın diye çıkışıyorlardı, arkada araçlar birikmeye başladı’’ diyordu arkadaşım. Bir yandan da cep telefonundan polise ulaşmaya çalışmaktaymış.

Tam bu sırada Hyatt Regency Oteli'nin güvenlik görevlileri gelmişler. Bunun üzerine arkadaşımın yolunu kesen aracın sürücüsü de araçtan inmiş ve görevliyi tartaklamaya başlamışlar.

Kısa sürede olay yerine polis aracı gelmiş. Polis aracının yanar döner lambaları görünür görünmez üç kişi hızla otomobillerine binip uzaklaşmış. Yani kaçmışlar.

Plakaları belli: 34 GCC 49

Seyir halindeki sürücülerin dikkatine...

Elektrik kesintisi

Arızanın nedeni Harbiye trafosu

Önceki gün Beşiktaş, Nişantaşı, Teşvikiye, Şişli, Kurtuluş ve Osmanbey sakinleri epey zor bir gün geçirdi. Bizi arayan okurlarımız, uzun süren elektrik kesintisinin nedenini merak ediyor ve elektrik arıza telefonlarının ya hep meşgul, ya da cevaplanmadığınden, dahası ulaşabildikleri yetkililerin kendilerine kötü davranmasından şikayet ediyorlardı. Sabah saatlerinde kesilen elektrik ancak gece verilebildi. Nedeni ise Harbiye indirici trafosunda meydana gelen arızaydı. Boğaziçi Elektrik yetkilileri arızanın büyük olduğunu, ancak akşam saat 21:00'de giderilebildiğini belirttiler. Arızanın büyük olduğu ve kesintinin uzayacağı anlaşılınca bölgenin bir kısmının elektrik ihtiyacı yedek kaynaklardan beslendi. Harbiye indirici trafosu gelen yüksek gerilimli elektriği 220 volta indiriyor ve sözkonusu bölgedeye dağıtımını sağlıyor. Uzmanlar elektronik cihazların etkilenmemesi için kesinti sırasında kapatılması gerektiğini belirtiyorlar.

İETT'ye bir rica

HALKALI

HALKALI , Başbakanlık Konutları 2. Etap'ta oturduğunu belirten bir okurumuz, site sakinlerinin ortak bir dileğini dile getirdi. Konutlarda ulaşım sorununun had safhada olduğunu söyleyen okurumuz, tıpkı Başak Konutları'daki gibi İETT'den Taksim ve Mecidiyeköy seferlerinin konmasını istiyor. ‘‘Böylece konutlarda yaşayanların işe gidiş gelişleri işkence olmaktan çıkacaktır,’’ diyor.

Kart fotokopisi şart

ŞİŞLİ

ŞİŞLİLİ bir okurumuz, ilçede yeni uygulamaya giren otopark sistemiyle ilgili bir sorusunu iletti bize. Şişli Belediyesi'nin otopark konusunda getirdiği yeni düzenlemeyle Şişli'de ikamet edenler özel araçlarını ücretsiz park edebilecek. Okurumuz bunun için ikametgah, ruhsat, doğalgaz faturası fotokopileri ve Şişli Kart fotokopisinin gerekli olduğunu belirterek şunu sordu: ‘‘Şişli'de ikamet etmekteyim, ama Şişli Kart'ım yok. Şişli Kart fotokopisi mutlaka gerekiyor mu?’’

Okurumuzun sorusunu yetkililere ilettik. Şişlililere ücretsiz otopark uygulamasının Şişli Kart'la birlikte geldiğini belirttiler ve Şişli Kart fotokopisinin, ücretsiz otopark hakkının elde edilmesi için elzem olduğunu söylediler.

Hep karanlık

BALMUMCU

BEŞİKTAŞ, Barbaros Bulvarı’ndan 1. Köprü’ye bağlantı yolunda uzun süredir aydınlatmada sorun yaşanıyor.

Okurlarımız, bu güzergahın hep karanlık olmasından şikayetçi.

ALKIŞLAR

Başkan Baba'nın ziyareti

Cüneyt 17, Merve 8 yaşında. İkisi de özürlü olan bu iki kardeş, bir süre önce anne babaları tarafından terk edilince sokakta kalmışlar. Sultanbeyli Belediye Başkanı Yahya Karakaya, bu iki kardeşin manevi babaları oldu ve bakım altına alındıkları evlerinde sık sık ziyaretlerine gidiyor. Kendi öz çocukları gibi sevdiğini söylediği özürlü kardeşleri yalnız bırakmayan, onların sağlık ve diğer sorunları ile yakından ilgilendiğini belirten Sultanbeyli Belediye Başkanı Karakaya,‘‘ kardeşleri doktor kontrolü ile sağlıklı bir yaşama kavuşturmak istiyorum. Cüneyt ve Merve sıcak yuvalarında mutlu bir yaşama kavuşmuştur,’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!