İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

BU OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Ya düşerlerse?

Artçı sarsıntılar sürerken eğrilmiş sokak lambaları tehlike yaratıyor. Bu konuda hazırladığımız haberimizin ardından Boğaziçi Elektrik, Avrupa Yakası'nda tarama yaptığını duyurdu. Peki ya AKTAŞ ve Anadolu Yakası?

Okurlarımızdan kentin çeşitli semtlerinde eğilmiş ve tehlike yaratan elektrik direkleriyle ilgili şikayetler aldığımızda bunları duyurmuştuk. Eylül sonunda yetkililerin dikkatini çektiğimiz bir konuda nihayet Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. çalışmalarını tamamladı ve bize bir açıklama gönderdi.

Yapılan açıklamada eğrilmiş oldukları için süren artçı sarsıntılarda tehlike yaratan aydınlatma direklerini tek tek elden geçirdiklerini ve bunları mevcut yönetmeliklere uygun hale getirdiklerini duyuruyorlar. Kendilerini bu zahmetli çalışmadan ötürü kutluyoruz.

Ancak yine de çalışmanın yürütüldüğü alanın çok geniş olmasını gözönünde bulundurarak ekiplerin gözlerinden kaçmış olabilecek direkler olacağını varsayıyor ve bunları bize bildirmeye devam edin diyoruz. Çevrenizde hala böyle tehlikeli derecede eğilmiş direkler varsa bunları yetkililerin dikkatine sunalım.

Sıra AKTAŞ’ta

Avrupa Yakası'nda Boğaziçi Elektrik, hiç olmazsa durumu ciddiye aldıklarını ve bu konuda çaba sarfettiklerini bildiriyor.

Peki ya AKTAŞ ve Anadolu Yakası? Hala çıt yok!

Savaş ÖZBEY

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Otobüs için yol lazım

İKİTELLİ

Başak Konutları 2. Etapta oturan okurlarımızın önemli bir sorunu var. Bölgeye İETT otobüsleri çalışmıyor. Semt sakinlerinin çabalarıyla 2. Etap'a giren otobüsler son birkaç haftadır yeniden girmemeye başlamış.

Konuyu İETT yetkililerine ilettik. İETT'nin bölge sorumlularından Hakif Kılınç, otobüslerin 2. Etap'a girmeme nedenini yolların bozuk olmasına bağlıyor:

‘‘İkinci Etap'a giren otobüslerimizin geçmeleri gereken tehlikeli bir yol var. Bu yol son derece bozuk, sert bir viraj var ve yanı şarampol. Yağışlarla birlikte herhangi bir kaza meydana gelmemesi için ihtiyaten araçlarımızı buraya sokmuyoruz. Ama zaten 2. Etap'ın otobüslerimizin şu anda geldiği durağa en uzak noktası da 600 metre kadar.’’

Kılınç bu açıklamayı kendisine ulaşan Başak Konutlulara da yapmış. Ancak semt sakinleri tatmin olmamış görünüyor ki aralarında bir imza kampanyası başlatmışlar.

2. Etap'taki bu sıkıntının giderilmesi için belediyenin kendi yaptığı bu konutların yolunu düzeltmesi ve güvenli hale getirmesi gerekiyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Savaş ÖZBEY

Bu kavşakta sorun var

KARTAL

Kartal'dan e-mail gönderen bir okurumuz, Uğur Mumcu Mahallesi'nde oturduğunu ve evinin önündeki kavşakta gün aşırı trafik kazası meydana geldiğini belirtiyor. Okurumuzun dediğine göre, araçlar ancak kavşağa girdiklerinde diğer araçları görüyorlarmış, çünkü sürücülerin diğer araçları görmesini engelleyen duvarlar varmış.

Okurumuz trafik levhalarıyla sürücülerin uyarılmasının ve trafik ışığı yerleştirilmesinin bu sorunu çözebileceğini belirterek yetkilileri uyarıyor.

Biz de yönetenlerin dikkatine sunuyoruz.

Her yer karanlık

DRAGOS

Dragos sakinlerinden bir faks aldık. İki haftadır yanmayan sokak lambaları için birçok kez başvuruda bulundukları halde hiçbir sonuç alamamışlar.

Dragos, bahçeli nizam konumunda olduğu için ıssızlıkta karanlığın korkutucu olduğunu belirten Dragoslular, akşamları havanın erken kararması yüzünden çocukların da karanlıkta kaldıklarını ifade ediyorlar ve ekliyorlar: ‘‘Abone kazanmak için ruhsatsız binalara bile en kısa sürede elektrik bağlayabilen, gündüzleri söndürülmesi unutulan sokak lambalarının faturasını vatandaşa yükleyen AKTAŞ'ı bu sorumsuz tutumu nedeniyle kınıyor ve ciddiyete davet ediyoruz.’’

Yönetenlerin dikkatine...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!