İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Konut sahipleri fazlasıyla bekledi

Emlak Bankası'nın Şelale Evlerinde konut sahibi olan bir okurumuz aradı.

Şelale Evleri, Y Blokları'nda (Y1, Y2, Y3, Y4; Tortum Blokları olarak biliniyor) herşey bitmiş ve teslime hazırken ev sahiplerinin bir türlü evlerini teslim alamadıklarından şikayetçi. Oturmakta olduğu ev depremde hasar gördüğü için arabada yatıp kalktığını belirten okurumuz bir an önce yeni evine taşınmak istiyor.

Okurumuz, konuyu yetkililere götürdüğünde gecikmenin bir tür kırtasiyeden kaynaklandığını öğrenmiş. Belediye, konut teslim sürecinin gerçekleşebilmesi için konutların sağlamlığına dair bir rapor beklemekte olduklarını belirtmiş.

Sabır testi

Okurumuz, bir an önce taşınmasının hayati önemde olduğuna değinerek kendisi ve benzer durumdaki konut sahiplerinin bir an önce evlerine taşınabilmesi için sürecin hızlandırılması ve yetkililerin harekete geçmesini istiyor.

Mahalleli çok rahatsız

FINDIKZADE

Fındıkzade'den bir mektup aldık. Aynen aktarıyoruz:

‘‘Şair Mehmet Akif Sokak sakinleri olarak bir süredir hepimizi huzursuz eden bir sorunla karşı karşıyayız. Sokağımızda bulunan Taşeri Apartmanı No.20'deki üç dairede Azerbeycanlı hayat kadınları tarafından fuhuş yapılıyor. Buna birçoğumuz bizzat tanık olduk, hala da olmaktayız. Bu durum defalarca Nevbahar Mahallesi Muhtarlığı'na ve mıntıkasında bulunduğumuz Şehremini Karakolu'na bildirdiğimiz halde sonuç alamadık. Zira, şikayet üzerine hayat kadınlarını suçüstü yakalamak için geldiğini sandığımız polisler, apartmana girdikten 5-10 dakika sonra ellerini kollarını sallaya sallaya çıkıp gidiyorlar. Bu arada apartmana gelip giden erkeklerin sayısı her geçen gün artarken, sokağımızın köşebaşlarında fuhuş pazarlığı yapılmaya başlandı. Mahalle sakinleri olarak, yetkililerden en kısa sürede bu problemimize çözüm getirmelerini rica ediyoruz.’’

İETT durağı panayır alanı

YENİSAHRA

Yenisahra'dan faks gönderen bir okurumuz, Anadolu'dan İstanbul'a gelen şehirlerarası otobüslerin yolcu indirmesiyle İETT durğaında yaşanan karmaşadan söz ediyor.

Okurumuz, bu otobüslerin bir kısmının Harem'e, bir kısmının ise Küçükbakkalköy'den girip grosmarketin arkasında yeni açılan yazıhanelerde yolcu indirmekteyken, buna yasaklama getirildiğini belirterek araçların E5 üzerindeki Yenisahra İETT durağında yolcu indirmeye başladığını anlatıyor. Bu durumun durakta karmaşa yarattığını, durağın adeta bir panayır yerine döndüğünü belirten okurumuz, yetkililerin bir an önce bir düzenlemeyle bu duruma son vermesini istiyor.

Hani çocuk parkı olacaktı?

KUŞTEPE

Şişli'den bir faks aldık. Konu, Kuştepe, Uğur Çıkmazı'nda halka çocuk parkı olacağına dair söz verilen yeşil alan. Faksı kaleme alan okurumuz, Şişli'nin çeşitli yerlerine bez afişlerle çocuk parkı olacağının duyurulduğu bu alanda afişlerin, sözkonusu alandaki tabelaların söküldüğünü belirterek, halkta büyük sevinçle karşılanan çocuk parkı projesine ne olduğunu soruyor ve ekliyor: ‘‘Edinilen bilgilere göre burası ücretli otopark olacakmış. Çocuklarımızın (geleceğimizin) hakkı olan ve onlardan ödünç aldığımız bu dünyayı onlara park ve yeşil alan olarak geri vermemiz onların hakkıdır. Sayın başkanımızın bu konuda duyarlı olacağına tüm kalbimle inanıyorum.’’

Burası vidanjöre abone

KÜÇÜKYALI

Bizi arayan bir okurumuz, Küçükyalı sahilindeki restoranların kanalizasyon sisteminin olmadığını, Hatboyu Caddesi'nde bulunan üç restoranın atıklarının iki üç günde bir gelen vidanjör tarafından çevrede bir bostana boşaltıldığını belirtti..

Doğalgaz bekleniyor

KİREÇBURNU

Sarıyer'den arayan bir okurumuz, Kireçburnu, Direkli Sokak sakinlerinin bir dileğini aktarıyor. Çevre sokakların tümüne doğalgaz bağlandığı halde Direkli Sokak bundan mahrummuş. Okurumuz, sokak sakinleri adına doğalgazın bir an önce bağlanmasını istiyor.

Arkeoloji müzesi

Turist rehberlerinin bir dileği var: Arkeoloji Müzesi'nin diğer katlarının da hizmete açılması. Yalnızca alt katın gezilebildiği müzede zengin koleksiyonun ancak küçük bir bölümünün ziyarete açık olduğu, personel yetersizliği yüzünden diğer katların kapalı tutulduğu vurgulanarak yetkililerin konuya eğilmesi isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!