İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

BU OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Ya düşerlerse!

Eğrilmiş elektrik direkleri artçı sarsıntılar yüzünden daha da tehlikeli

Karayollarının sorumluluğundaki E-5 ve diğer ana hatlarda birçok aydınlatma direği eğrilmiş durumda. Artçı sarsıntıların sürdüğü şu sıralarda bu direkler büyük tehlike oluşturuyor.

Kentin birçok ana hattında yamulmuş, ha devrildi ha devrilecek gibi duran birçok aydınlatma direği var. Bunların kimilerinin aydınlatma şapkaları yerinden çıkmış, telle tutuyor. Altlarından vızır vızır arabalar, taşıtlar geçiyor.

İçinde bulunduğumuz sarsıntı dönemi olmasa belki direklerin eğilmiş olması bu kadar önem taşımazdı. Ancak 5.8'e varan artçı depremler yaşanıyor ve uzmanlar bunların süreceğini belirtiyor.

Bu sarsıntılardan birinde eğilmiş durumdaki bu direkler saatte 100 kilometrenin üstünde seyreden bir aracın önüne, hatta daha kötüsü üstüne düşebilir ve bundan sonra meydana gelecek zincirleme kaza çok büyük can ve mal kaybına yol açabilir.

Acil tarama gerekli

Bu direkler Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğunda. Bu yüzden genel müdürlüğün ya da bölge müdürlüklerinin kentin ana arterlerinde bir tarama yapması ve eğrilmiş zarar görmüş bütün direkleri düzeltmesi gerekiyor. Eğer yenilerini dikmek vakit alacaksa hiç olmazsa düzeltilebilecekleri düzeltip, geri kalanını kimsenin tepesine devrilmeden önce usulünce kendileri devirmeliler.

Genel müdürlüğün bu konuda yapacağı açıklamaları ve atacağı adımları sizlere duyuracağız çünkü bu olayın takipçisiyiz diyoruz.

Savaş ÖZBEY

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!