İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

1.5 aydır her yer karanlık

BEYLERBEYİ

Beylerbeyi'nden arayan bir okurumuz, 1.5 aydır semt sakinlerinin çözüm bekleyen sorununu dile getirdi. Koru Şair Asaf Halet Çelebi Sokak'ta ığşıklandırmanın devre dışı kalması nedeniyle hırsızlara gün doğmuş. Semt sakinleri 1.5 aydır hırsızlık olaylarnın çok arttığını; korku ve endişe yaşadıklarını belirtti. Birçok kez başvuruda bulundukları halde, hala karanlıkta olduklarını söyleyen okurumuz bu duruma bir an önce çözüm getirilmesini istiyor.

Para üstü yerine bilet

KOZYATAĞI

Kozyatağı'ndan arayan bir okurumuz, semtlerindeki İETT bilet bayilerinde sıkça rastlanan bir uygulamadan şikayetçi.

Yolcuların bilet alırken para üstlerinin, ‘‘bozuk yok’’ gerekçesiyle bilet olarak verildiğini bildirdi.

Okurumuz, bu durumun başkaları için de şikayet konusu olduğunu belirtti.

Çocuk parkımız elden gidiyor

DİKİLİTAŞ

Beşiktaş, Dikilitaş'tan bir faks aldık. Semt sakinleri adına faksı kaleme alan okurumuz, semtlerinde bulunan tek çocuk parkının yok olmak üzere olduğunu belirtiyor.

Parkın bir bölümü, önceki seçim dönminde Bahar Apartmanı tarafınden belediyeye bağışıymış. Ancak şimdi Bahar Apartmanı bağışta bulunduğu bölümü bahçesine katmak istiyor ve kazık çaktırıyormuş. Mahalleliler imza toplayarak belediyeye başvurmuşlarsa da bağış belgesi bulunamadığı ve tapuya işlenmediği için apartmanların ortasındaki parkın duvarla çevrilmek istendiği belirtiliyor.

Semt sakinleri bütünüyle betonlaşmış mahallelerindeki tek parkın yok edilmemesini istiyor.

ALKIŞLAR

Şirinevler Meydanı önümüzdeki ay hazır

Bahçelievler Belediye Başkanı Mimar Saffet Bulut yaptığı yazılı açıklamada ‘‘İstanbul'umuza ve Bahçelievler'imize soluk aldıracak Şirinevler Meydanı çalışmamız son aşamasına geldi’’ diyerek Bahçelievler halkı, Şirinevler esnafının desteği ile meydanın önümüzdeki ay içinde törenle açılacağını belirtti.

Bir yıldır sürdürülen çalışmalarda E5 üzerinden minibüslerin özellikle üst geçit altından yan yola alınarak kaldırıldığını, yan yollar yapılarak E5 akışının hızlandırıldığını, üst geçidin uzatılarak, yayaların meydana inişinin gerçekleştirildiğini ve çalışmaların artık ağırlıklı olarak meydan düzenlemesine verildiğini belirten Belediye Başkanı Saffet Bulut, ‘‘Ulaşım Koordinasyon Merkezi, İl Trafik Komisyonu ve İstanbul Minibüsçüler Odası kararıyla da, Şirinevler Meydanı'ndaki minibüs trafik akışının ortadan kaldırıldığını ve kendilerine yer verildiğini’’ söyledi.

Şirinevler Meydanı önümüzdeki ay törenle açılıyor...

KAÇAK KATA İZİN VERMEYELİM

BAHÇELİEVLER

Bahçelievler'den aldığımız bir faksta okurumuz, Bağcılar Caddesi Göktuğ Sokak'ta iki inşaatla ilgili sorularının olduğunu söylüyor. Bu inşaatlardan birisi No. 8'de olup dört katlı iken beşinci kat ve bir teras katı eklenmiş.

Diğer inşaat ise No. 16'da bulunmakta olup beş katlık normal inşaatın üzerine bir teras katı eklenmiş.

Okurumuz soruyor: Bu eklemeler yasal mı?

BAKIRKÖY

Bakırköy, İlçesi, 1. Bölge Ümraniye Mahallesi, Halkalı Caddesi, Yeşilköy Toplu Konut Sitesi'nde daire sahibi ve sakini olduğunu bildiren bir okurumuz, sitenin B-1 Blok, 19 ve 20 No.'lu daire sahiplerinin, dairelerinin çatı kısmına inşaat yaparak kullanmaya başladıklarını belirtiyor. Bu kaçak yapının belediye tarafından mühürlenerek yıkılmasına karar verilmiş olmasına karşın hiçbir işlemin yapılmadığına değinen okurumuz soruyor: ‘‘Sitemizin B3 ve B4 Blokları depremde sırf kaçak katlar yüzünden oturulamayacak hale gelmiştir. B1 ve B2 Bloklardaki bu kaçak katları yıkmak için, bundan sonra olacak depremde ölmemiz mi bekleniyor?’’

GÜLTEPE

Gültepe, Talatpaşa Caddesi, Canan Sokak, Canan Apartmanı, kaçak kat çıktığı için 1992 yılında mühürlenmiş. Buna rağmen müteahhitin mühürü sökerek 1.5 kat daha çıktığı belirtiliyor. Belediyeye yapılan başvurulara rağmen hiçbir sonuç elde edilememiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!