İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Ne su, ne de yol, bir de can derdi....

YAKACIK

İstanbul'un balkonu Yakacık'ta, Uzmanlar Caddesi, Mülkiye Sokak'ta oturduğunu belirten bir hanım okurumuz, gönderdiği faksında mahallelerinin durumunu anlatıyor. Seçimlerden önce yol çalışmalarına başlanmış, ancak seçim sonrası yarım bırakılmış. Okurumuz, yol çalışması sonunda evler ile yol arasında seviye farkı oluştuğunu ve kendi imkanlarıyla uydurma bir merdivenle sorunu çözmeye çalıştıklarını söylüyor.

Ama bakın, çalışma yarım bırakıldığı için bozuk olan yol, ve suların akmayışı yüzünden okurumuzun başına neler gelmiş:

Mahallelerinde şehir suyu olmadığı için, okurumuz bu yolu kullanarak çeşmeden su almaya giderken iki kez düştüğünü, ilkinde ayağını incittiğini, ikincisinde ise, bebek beklediği için ciddi tedavi görmek zorunda kaldığını belirtiyor. Tedavi sonucu karnındaki dört aylık bebeği kurtulmuş.

Buraya kadar yeterince çıldırtıcı diye düşünüyorsanız, yanılırsınız. Okurumuz bu olay üzerine yetkililere başvurmuş. Öyküsünü anlatarak, daha önce yapılan ve sonuçsuz kalan başvurulara göre daha etkili olacağını düşünmüş. Peki aldığı yanıt ne?

‘‘Hamile hamile su taşımayın efendim!’’...

Yönetenlerin dikkatine...

Otobüslerimizi geri verin

KARTAL

Kartallı bir okurumuzdan bir faks aldık:

‘‘Ben Kartal mevkiinde oturan ve Mecidiyeköy'de çalışan bir vatandaşım. Yıllardan beri ulaşımı toplu taşıma ile yapmaktayım ve Kartal-Şişli hattında çalışan sadece ve sadece Kartal'dan yolcu alan ve başka hiçbir durakta durmayarak Mecidiyeköy'e 45 dakika gibi bir zamanda gelen konforlu otobüslerle yolculuk yapmaktayım.

Bu sabah (28 Temmuz) yine otobüse binmek için otobüs durağına geldiğimde aynen şu yazıyla karşılaştım: ‘‘Seferlerimiz Valilik tarafından durdurulmuştur.’’

Bu nedenle binmek zorunda kaldığım, aynı hatta sefer yapan çift katlı yeşil otobüslere bindiğimde indirim imkanı olmadığı halde % 50 gibi fazla ücret ödeyerek ve yine trafiğin yoğun olduğu bölgelerden geçerek ve dahası, sanki dolmuş gibi durak haricinde yolcu alarak 2 saate yakın bir zamanda iş yerime gelebildim. Ben ve benim gibi maaşla çalışan vatandaşlara bu bir külfettir. Hesap ortadadır, ayda 5 milyon Tl fazla para ödemeniz gerekiyor; bu. yılda 60 milyon TL gibi bir rakama ulaşıyor. Bu da bizim bütçemize dokunmaktadır.’’

Neden bu sokaklarda asfalt yok?

ÜMRANİYE

Ümraniye, Kazım Karabekir Mahallesi, Adem Yavuz Caddesi sakinlerinden bir faks aldık. 15 yıllık bir sorunu dile getirmişler. Caddeye bağlanan Deniz, Derya, Tarçın, ve Emek sokaklarının asfaltlanmasını 15 yıldır bekliyor mahalle sakinleri.

Üstelik asfaltlama çalışmaları, bunca zamandır, hep bu sokakların sınırına kadar gelip, orada kalıyormuş. 15 yıldır sürekli yapılan başvurular sonuçsuz kalıyormuş.

Kirlilik bürokrasiyi bekliyor

RİVA

Rivalı bir okurumuz bizi arayarak, Riva Deresi ile ilgili ciddi bir sorundan söz etti.

Dere, etrafındaki villalar ve köyler yüzünden ağır bir kirlilik ile karşı karşıyaymış. Dereye atık su, çöp ve kanalizasyon karışıyormuş; okurumuz balıkların öldüğünü ifade etti.

Okurumuz Beykoz Belediyesi'ne başvurmuş, başvurusu kayda alınmış ve konunun Köy Hizmetleri’ni ilgilendirdiği söylenerek dosya Köy Hizmetleri'ne gönderilmiş.

Biz, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nü aradık. Dosyayla ilgili işlem sürecinin hangi aşamada olduğu hakkında bilgi almak istedik.

Ne var ki henüz ellerine ulaşmadığını öğrendik.

Yönetenlerin dikkatine...

Burası terminal mi?

ATAKÖY

10 yıldır Ataköy'de oturduğunu belirten bir hanım okurumuz, son birkaç yıldır, özellikle yaz aylarında yaşanan bir sorunu dile getirmiş faksında.

Daha önceleri 9. Kısım PTT'si önünde biriken Turizm firmalarının otobüsleri yer değişirmiş ve PTT'nin arkasındaki dar sokağa yerleşmeye çalışıyormuş.

Okurumuz işlek olan sokakta otobüslerin yarattığı bu durumun semt sakinlerini rahatsız ettiğini söylüyor. Evine ulaşmaya çalışanların otobüsleri beklemek zorunda kaldıklarını ifade eden okurumuz, ‘‘İlgililere soruyorum, burası terminal mi?’’ diyor ve ekliyor: ‘‘Bu dev otobüslere, lütfen daha uygun bir yer gösterilsin.’’

Yönetenlerin dikkatine...

İlaçlama yapılmadı

FLORYA

İstanbul’un birçok semti sivrisinek işgali altında ve kimi semtler ilaçlama bekliyor. Florya Orman Sokak'ta oturduğunu belirten bir okurumuz, haftada üç kez ilaçlama yapılacağı yolunda duyuru yapılmasına rağmen ilaçlama yapılmamasından şikayetçi.

Semt sakinleri sivrisinek sorununa acil çözüm bekliyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!