İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Kanal tehlike saçıyor

AVCILAR

Küçükçekmece Gölü, Avcılar yakası, Gümüşpala Mahallesi'nde oturduğunu belirten bir okurumuzsdan bir faks aldık. Aynen yayınlıyoruz:

‘Avcılar istikamtinde E-5 yan yol üzerinde Avcılar Vatan Hastanesi önünden İskeçe Caddesi ile Gümüşpala'ya gidilmektedir.

Kanalda atık

Cadde boyunca hastaneyi ve yanında Akdeniz ilköğretim Okulu'nu takiben (1500 öğrenci eğitim görmekte) yan yol üzerinde Hyundai servisinden başlayıp okul ve hastanenin yanı başında göle kadar giden üzeri açık, 1 metre derinliğinde, 1 metre genişliğinde bir kanal uzanmaktadır.

Bu, açık bir kanal olup özel bir oto servisi haftada iki gün kimyevi atıklarını bu kanal vasıtasıyla göle göndermektedir.

Kanal açık olduğu için okul çocukları da dahil, bütün çocuklar burada oynamaktadır. Ayrıca kanal, pis içeriği yüzünden etrafa sinek dahil her türlü rahatsızlığı vermektedir.

Sağlığı tehdit ediyor

Kanal pislik üretmektedir. Burada yaşayanlar, kanalda oynayan çocuklar ve hafta sonları gelen piknikçiler tehlike altındadır’’. Okurumuz çeşitli girişimlerde bulunmuş. Sözgelimi Avcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile görüşmüş. Kanalın, göl ile aynı seviyede olduğu için işlevsiz kaldığı yanıtını almış.

Akdeniz İlköğretim Okulu Müdürü ile de konuştuğunu, çocuklar için kanalın salgın hastalık tehlikesi yarattığını belirten okurumuz ne yazkı ki ilgi ile karşılanmamış.

Bu güzergahta sorun çok

MECİDİYEKÖY-ZİNCİRLİKUYU

Bir okurumuz, gönderdiği faksında Mecidiyeköy-Zincirlikuyu güzergahı üzerinde gördüğü, defalarca Beyaz Masa'ya bildirdiği (ama sonuç alamadığı) aksaklıkları belirtmiş.

Esentepe-Zincirlikuyu arasında devam eden metro inşaatı nedeniyle daralan caddede yayalara yönelik hiçbir düzenlemenin olmadığına dikkat çeken okurumuz, yayaların tehlike altında olmasının yanı sıra toz, toprak ve yağmurlu günlerdeki çamurun da sorun yarattığını belirtiyor.

Sorumluluk kimde?

Altı aydır Beyaz Masa'yı aradığını, sonunda belediyenin yaptığı inceleme sonucu, bölgedeki düzenlemenin metroyu inşa eden firmanın sorumluluğunda olduğunu belirttiklerini anlatıyor.

Ancak 3-4 hafta geçtiği halde herhangi bir önlem alınmamış.

Öte yandan metro inşaatının uzun zaman önce bittiği Nimet Abla Camii'nin önü ile Zincirlikuyu tarafındaki iki uçta da hiçbir düzenlemenin olmayışına, bakımsızlık ve pisliğe de dikkat çekiyor okurumuz.

Söz tutulmadı

Öte yandan Mecidiyeköy-Zincirlikuyu arasındaki tıkalı logarların açılması için altı ay uğraşmış okurumuz. Bir çalışmanın yapıldığını, ama çoğunun hala tıkalı olduğunu belirtiyor.

Okurumuz, sözünü ettiği güzergahta kaldırım ve otobüs duraklarının pisliği konusunda da Beyaz Masa'ya uyarıda bulunarak tazyikli su ile temizlik yapılmasını talep etmiş. Kendisine her hafta iki kez yıkanacağına dair söz verilmiş ama, bu söz yerine getirilmemiş.

BU OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Orada inşaat yükselmeyecek

BÜYÜKADA

Büyükada'dan arayan okurumuz, İSKİ'nin yanındaki sahil şeridinde bir süredir kazı çalışmaları yapıldığını, SİT alanı olan bölgede bir inşaatın yükselmesinden endişe duyduğunu söylüyordu. Okurumuz çalışmaların meşrubat deposu inşaatı olduğunu da ekledi.

Adalar Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahir Safkan, yapılan çalışmaların meşrubat deposu için olduğunu doğruladı. Ancak herhangi bir kapalı alan inşa edilmeyeceğini de söyledi. Safkan, mevcut deponun 30 yıldır Büyükada merkezindeki Kenan Evren Parkı'nda bulunduğunu, görüntü ve sirkülasyon problemleri yarattığını söyledi. Seçilen yeni yerse çok daha sakin ve gözden uzak. Firma belediyeye işgaliye ödeyerek arsayı Milli Emlak'tan kiralamış.

Kazı çalışmalarına gelince... Belediye sahil görüntüsünün bozulmaması amacıyla firmadan depo alanının kotunu indirmesini istemiş. Yani kasaların konulacağı yerde bir çukur açılmaya çalışılıyor. l Banu TUNA

Karanlık sokaklar korkutuyor

SARIYER, YELDEĞİRMENİ

Sarıyer'den arayan okurumuz Büyükdere, Bağlar Yolu Sokak'ta dört aydan beri elektrik lambalarının yanmadığını belirtti.

Merdivenle inilen sokakta karanlık yüzünden düşerek bileğini inciten okurumuz, bir an önce sorunun giderilmesini istiyor.

Yeldeğirmeni, Ayrılıkçeşmesi Sokak'tan arayan bir okurumuz da mezarlığın yanındaki sokağın karanlık olması yüzünden mahalle sakinlerinin huzursuz olduğunu anlattı.

Kışın çocuklar geçemiyor

Kışın çocukların buradan geçemediğini belirten okurumuz sözkonusu bölgenin aydınlanmasını bekldiklerini söyledi.

Yönetenlerin dikkatine...

Bıçakçı değnekçi

ŞİŞLİ

Şişli Samanyolu Sokak'tan şikayet var. Konu, otopark. Daha doğrusu otopark değnekçisiyle ilgili. Okurumuzun anlattıklarına göre değnekçinin davranışları kabul edilebilir gibi değil.

Okurumuz, değnekçinin kendisine bıçak çektiğini anlattı. Ve dediğine göre bu, ilk değilmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!