İstanbul'u dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Spor salonu niye açılmıyor?

BAĞLARBAŞI

Bağlarbaşı semtinden arayan bir okurumuz, Burhan Felek Spor Kompleksi’nde spor yapan çocukların velileri adına bir şikayette bulundu. Dediğine göre, spor kompleksi seçimlerden bu yana kapalı. Öğrendiklerine göre, bunun nedeni seçimlerle ilgili ‘‘bir şaibe’’den dolayı seçim torbalarının binada bulunmasıymış. Okurumuz, ‘‘Çocuğumu üç haftadır spor yapmaya gönderemiyorum, kapılar mühürlü, hocaları da seçimlerle ilgili olarak binanın kapalı olduğunu söylüyorlar,’’ diyerek yetkililerin bir an önce duruma bir açıklık getirerek, spor tesisinin hizmete açılmasını istiyor.

Bir sigorta ve meteoroloji muamması

BEYKOZ

Beykoz'dan bir mektup aldım. T.B. adlı okurumuz, ‘‘Yılbaşından beri uğraşıyorum, artık pes ettim’’ diyor. Beykoz'daki dairesi 3-4 yıldır Aksigorta'ya sigortalıymış. Okurumuz, Eylül ayı sonlarında çıkan bir fırtınada bacanın kırıldığını, kiremitlerin yerinden söküldüğünü, aydınlık kapağının kırıldığını ve bunun sonucunda dairesinden alt kattaki daireye su sızdığını anlatıyor. Bunun üzerine okurumuz, sigorta şirketinin eksperini çağırmış, incelemeyi tamamlayan eksper 200 milyonluk bir hasar tesbit etmiş. Buraya kadar herşey tamam. Ama sigorta ödemeyi yapmıyor, neden mi? Ödemeyi yapabilmesi için meteoroloji raporunun onayı gerekiyormuş. Ve raporda o gün fırtına olduğuna dair bir şey yokmuş. Oysa okurumuzun elinde sağlam bir kanıt var: Hürriyet gazetesinin 1 Ekim 1998 tarihli haberi: ‘‘Beykoz'da hortum dehşeti’’ başlığı ile verilmiş. T.B. gazete haberiyle birlikte sigorta yetkililerin başvurmuş. Ama bir sonuç alamamış.

Şimdi, asıl soru şu: Hortum lokal bir meteorolojik olay olabiliyorsa, meteorolji raporunda yer almayabilir mi; yani bir sürpriz olabilir mi? Bu soruyu meteorolji yetkililerine iletip yanıtını size bildireceğiz.

15 günde bir su

DİKİLİTAŞ

Beşiktaş, Dikilitaş Mahallesi, Eren Sokak'tan faks gönderen bir okurumuz, 15 gündür suların akmadığını, İSKİ yetkililerinin onarım nedeniyle su kesintisi olduğunu, bir hafta içinde suyun verileceğini söylediklerini belirtmiş. Okurumuz, 15 günün sonuda 2 Mayıs tarihinde su verildiğini, ancak yine kesildiğini bildiriyor. Havaların da ısınması ve mevsim gereği boya, badana işlerinin yoğunlaştığı şu günerde su ihtiyacının maksimum düzeye çıktığını vurgulayan okurumuz İSKİ'nin dikkatini çekiyor.

Yaya geçidine ihtiyaç var

FERİKÖY

Feriköy'den e-mail gönderen bir okurumuz semtlerindeki bir sorunu dile getirmiş:

‘‘Kurtuluş Caddesi'nin başlangıcı sayılan caddeye dikey inen Engenekon Caddesi, çok kalabalık bir cadde. Günün her saati yoğunluk devam eder. Ancak caddenin Pangaltı'na bağlanan, özellikle yayaların karşıdan kaşıya geçmek istediği Muratoğlu Pasajı'nın önünde ne bir yaya geçidi, ne de bir üst geçit var. İnsanlar karşıya koşarak, neredeyse ezilircesine geçmeye çalışmaktadır.’’

Yönetenlerin dikkatine...

Verilen söz tutulsun

ZEYTİNBURNU

Seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte İstanbullulardan çok sayıda unutulmuş söz şikayeti alıyoruz. Bunlardan biri de Zeytinburnu’ndan: Bize Kazlıçeşme'den faks çeken okurlarımız, bölgede kurulması planlanan turizm ve ticaret merkezinin akıbetini merak ettiklerini söylüyor. Nurettin Sözen döneminde bölgedeki fabrikaların yıkıldığını, Merhum Cumhurbaşkanı Özal zamanında merkezin projelendirildiğini anlatan okurlarımız, projenin bir an önce hayata geçirilerek, bölgelerine ekonomik canlılık gelmesini istiyor. Kazlıçeşme Dericiler Derneği adına çekilen faksta belediye başkanı Murat Aydın'a bu konuda yapacağı her çalışmada destek verecekleri de belirtiliyor.

ALKIŞLAR

Kürkçü Han kurtuluyor

EMİNÖNÜ

Tarihi Kürkçü Han'ın inşaatlar yüzünden karşı karşıya kaldığı tehlikeyi sütunlarımızdan duyurmuştuk. Eminönü Belediyesi bizi arayarak müjdeyi verdi: Bölgede Kürkçü Han'ı tehdit eden üç adet kaçak inşaatın tesbit edildiğini yıkım ve para cezası verildiğini bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!