'Arap Emrah’ın hasmı da yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Arap Emrah’ın hasmı da yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2018 13:01

GAZİ Mahallesi’ndeki iki çetenin İstanbul Adalet Sarayı önünde çatışması sonları oldu. Polis ilk olarak elebaşılığını 'Arap Emrah' lakaplı Emrah S.’nin yaptığı çeteden 16 kişiyi yakaladı. Arap Emrah çetesinin suçta kullandıktan sonra Alibeyköy Barajı’na attığı 8 çalıntı araç çıkartıldı. Operasyonlardan sonra kayıplara karışan 'Arap Emrah’ın hasmı Volkan R. ve 3 adamı da Sultangazi’de yakalandı.

Haberin Devamı

Arap Emrah’ın hasmı da yakalandı
İddiaya göre Gazi Mahallesi ve çevresinde yuvalanan çete lideri Volkan R., DHKP-C terör örgütü mensuplarınca tehdit edilince eski örgütçü çete başı 'Arap Emrah' lakaplı Emrah S.’den yardım istedi. Ancak Emrah S. korumaya yanaşmadı. Volkan R. bunun üzerine 'Arap Emrah’ın adamlarından birine ait mekanı kundaklattı. Gazi Mahallesi’nde başlayan çete savaşında 2 kişi öldürüldü. Taraflar cinayet davasının görüldüğü 21 Eylül 2017 günü de İstanbul Adalet Sarayı önünde çatıştı. 

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi çatışmanın ardından Emrah S. ve 16 adamını yakaladı. Operasyonda 7 tabanca ele geçirildi. Çetenin olaylarda kullandıktan sonra Alibeyköy Barajı’na attığı 8 araç da sudan çıkartıldı.

Haberin Devamı

Araçların Sinan Kumaş’ın öldürülmesi, Cihan K.’nın öldürülmeye teşebbüs edilmesi, Ahmet Mecik’in öldürülmesi, Mehmet Ali B. ve Burak I.’nın öldürülmeye teşebbüs edilmesi olaylarında kullanıldığı belirlendi.

Operasyonlar sırasında kayıplara karışan 'Arap Emrah’ın hasmı Volkan R.’nin izine ulaşan polisler önceki gün operasyon düzenledi. Volkan R. ve 3 adamı Sultangazi’de gözaltına alındı. Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde sorguya alınan çete üyelerinden 2 tabanca ele geçirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!