İstanbul'da tramvay kullanacaklar dikkat

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda tramvay kullanacaklar dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 11:46

Kabataş-Bağcılar hattında elektrik arızası nedeniyle tramvay seferleri saat 09.30'dan itibaren yapılamıyor. Vatandaşlar, iş yerlerine gidebilmek için tramvaydan inerek, metrobüs, dolmuş ve taksilere yöneldi. Ekipler arızanın giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Mağdur olan yolcular için pratik bir çözüm üretildi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler devreye girdi.

Haberin Devamı

Kabataş-Bağcılar hattında elektrik kesintisi nedeniyle tramvay seferleri aksadı. Elektrik arızası dolayısıyla Cevizlibağ ile Çapa arasında seferler yapılamadı. Bağcılar yönünde gelen yolcular Cevizlibağ'da, Kabataş yönünden gelenler ise Çapa'da indi.
Vatandaşlar, iş yerlerine gidebilmek için tramvaydan inerek, metrobüs, dolmuş ve taksilere yöneldi.

TRAMVAY BOZULDU YOLCULAR YÜRÜDÜ / FOTO GALERİ

TRAMVAY YERİNE OTOBÜS

Bağcılar-Kabataş tramvay hattının Pazartekke durağında tramvaya enerji sağlayan kataner telinin kopması nedeniyle seferler çift yönlü olarak yarım saat durdu. Çalışmanın uzaması üzerine Bağcılar-Cevizlibağ ile Çapa-Kabataş arasında seferler açıldı. Cevizlibağ-Çapa arası aktarma ise tramvay yoluna giren otobüslerle sağlandı.

Bağcılar Kabataş arasında bulunan tramvay hattının Pazartekke durağında 09.30 sıralarında tramvaya enerji sağlayan kataner teli koptu. İstanbul Ulaşım A.Ş’ye bağlı bakım ekipleri olay yerine gidip kopan teli ve yan yatan direği düzeltmek için seferleri durdurdu. Bunun üzerine hem Bağcılar hem de Kabataş yönüne tramvay seferi yapılamadı. Tramvayda bulunan yolcular araçlardan inerek metrobüs, dolmuş ve taksilere yöneldi. Tramvay duraklarına koşan vatandaşlar ise güvenlik görevlileri tarafından diğer toplu ulaşım araçlarına yönlendirildi.

Haberin Devamı

Çalışmanın uzaması üzerine saat 10.00’da seferler Bağcılar-Cevizlibağ ile Çapa-Kabataş arasında açıldı. Cevizlibağ-Çapa arası tramvayın çalışmadığı bölge için ise otobüs çözümü bulundu. Tramvaydan inen yolcular otobüslere bindirilerek Cevizlibağ-Çapa arasında tramvay yolundan götürülerek duraklar arası aktarma sağlanıyor. Bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Pazartekke durağında ekipler, arızanın giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

TRAMVAY SEFERLERİ YAPILAMIYOR


BAKMADAN GEÇME!