İstanbul'da 'şiddetli yaz yağmuru' alarmı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda şiddetli yaz yağmuru alarmı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2015 07:24

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin sabah saatlerinden itibaren şiddetli yağışın etkisi altına girmesinin beklendiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, şiddetli yağmurun sabah 15-20 dakikalık aralıklarla etkili olmasının ve metrekareye ortalama 51-75 kilogram yağış düşmesinin beklendiği belirtildi. Vatandaşların uyarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre İstanbul, sabah saatlerinden itibaren şiddetli yaz yağmurlarının etkisi altına giriyor. Yağışların önce Avrupa yakasında, gök gürültülü sağanak ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Şiddetli yağış kısa sürede tüm İstanbul'da etkili olacak. Ani yağış nedeniyle bazı bölgelerde göllenme ve trafikte aksamalar olabilir. Meteorolojik ihbar doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri gece saatlerinde tüm ana arter ve kritik yerlerde temizlik çalışmaları yaparak, yaşanması muhtemel sorunlara karşı hazır bekliyor."

Haberin Devamı

BATI AKDENİZ İÇİN YAĞIŞ VE DOLU UYARISI

Batı Akdeniz için öğleden sonra çok kuvvetli yağış, zaman zaman dolu uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz'de hava sıcaklığı 4 ila 6 derece azalacak.

Isparta, Muğla, Burdur ve Antalya'da hava parçalı bulutlu, öğleden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Yağışların Muğla'nın Fethiye ve Seydikemer, Antalya'nın merkez, Elmalı, Korkuteli ve Kemer ilçelerinde, Burdur ve Isparta'nın il genelinde öğleden sonra kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, zaman zaman da dolu şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgar güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, denizlerde ise rüzgar güney ve batı yönlerden 3 ila 5 kuvvetinde esecek.

Dalga yüksekliğinin 2 metreye kadar ulaşması tahmin ediliyor. Hava, parçalı bulutlu, öğleden sonra yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde geçecek.



5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN

İstanbulda şiddetli yaz yağmuru alarmı
Hafta sonu yağışlar artacak sıcaklıklar düşecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!