İstanbul, İzmir ve Mardin'de peş peşe operasyonlar!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2021 08:44

İstanbul'da jandarmanın terör örgütü PYD/YPG'ye yönelik düzenlediği operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Şafak vakti belirlenen 4 farklı adrese yapan jandarma, Suriye uyruklu F.A., B.M., A.M., M.A., M.H., ve M.Ş.'yi gözaltına aldı. İzmir'de PKK/KCK terör örgütüne yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca Mardin merkezli 6 ilde yapılan PKK operasyonunda da 26 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Suriye'de PYD/YPG saflarında yer alan bazı kişilerin Nevruz öncesi provokatif eylem hazırlığında olduğunu belirledi. Yasa dışı yollardan Türkiye'ye girerek İstanbul'a geldikleri belirlenen şüpheliler adım adım takip eden İstanbul İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağcılar ve Başakşehir'deki adreslere operasyon düzenledi.

İstanbul, İzmir ve Mardinde peş peşe operasyonlar

ŞAFAK VAKTİ OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Şafak vakti belirlenen 4 farklı adrese yapan jandarma, Suriye uyruklu F.A., B.M., A.M., M.A., M.H., ve M.Ş.'yi gözaltına aldı.

Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyal ele geçirildi.

Haberin Devamı

NEVRUZ ÖNCESİNDE PROVOKATİF EYLEM YAPACAKLARDI

Gözaltına alınan terör örgütü üyelerinin tamamının örgütün sözde özel kuvvetleri tarafından askeri, siyasi ve ideolojik eğitime tabi tutuldukları, PYD/YPG saflarında faaliyet gösterdikleri, "Zeytin Dalı Harekatı"ndan sonra Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin, İstanbul'da yaklaşan Nevruz öncesinde provokatif eylem hazırlığında oldukları belirlendi.

Gözaltına alınan 6 şüphelinin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

İZMİR'DE OPERASYON

İzmir'de PKK/KCK terör örgütüne yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın eylem ve faaliyetlerini deşifre etme amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında şafak vakti operasyon düzenledi. Önceden belirlenen adreslere yapılan baskında 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital malzeme, örgütsel döküman ile kurusıkı 2 tabanca ve 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

İstanbul, İzmir ve Mardinde peş peşe operasyonlar



Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberin Devamı

 MARDİN MERKEZLİ 6 İLDE OPERASYON

Mardin merkezli 6 ilde, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 26 şüpheli gözaltına alındı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla PKK/KCK terör örgütünün kentteki faaliyetlerinin deşifresine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terörle mücadele, istihbarat ve özel harekat şube müdürlüklerinin koordinesinde çalışmalar yürütüldü. Terör örgütünün 'KCK yapılanması'nda sözde 'en üst karar alma ve uygulama merci' olarak bilinen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) içinde faaliyet yürüttükleri, terör örgütüne yardım ettikleri ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen kişilere yönelik Mardin merkezli İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Antalya'da operasyon düzenlendi. Eş zamanlı operasyonlarda 26 şüpheli, gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!