İstanbul'da lapa lapa kar yağışı sürprizi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda lapa lapa kar yağışı sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2016 13:38

İstanbul'da geçen Çarşamba günü başlayan kar yağışı yılbaşından sonra etkisini yitirirken bazı bölgelerde yer yer etkili olmaya devam ediyor. Kar yağışının bugün kenti terk edeceği beklenirken bazı bölgelerde lapa lapa kar yağışı gerçekleşti. 

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İstanbul Bağcılar'da sabah saat 10.30 sularında başlayan kar yağışı devam ediyor. Sabah başlayan ve devam eden kar yağışı yolları tekrar beyaza bürüdü.

BOĞAZ'DA YOĞUN SİS

Bu arada İstanbul Boğazı, yoğun sis nedeniyle çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı.      

İstanbul Liman Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, boğazdaki yoğun sisin neden olduğu kısıtlı görüş dolayısıyla gemi geçişleri, saat 12.58'de çift yönlü askıya alındı.  Yerel Deniz Trafik Rehberi'nin 21. maddesinde belirtilen fiziki imkanlara sahip olunmadığından, İstanbul Boğazı'nda sadece genel anonslar yapılıyor.

ŞİLE'DE KAR KEYFİ

Şile bölgesinde sabah saatlerinde aniden başlayan kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı en çok çocukları ve yılbaşı tatili için Şile'yi tercih eden tatilcileri sevindirdi. Kar yağışını fırsat bilenler yürüyüş yaparak kar keyfini yaşadılar.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. Denizlere ait meteorolojik uyarıya göre pazar günü Ege Denizi'nde kuvvetli olması beklenen fırtınanın pazartesi günü etkisini kaybetmesinin beklendiği belirtildi. 

Ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere dikkat çekilen açıklama şöyle: "Kuzey Ege'nin güneyi ve Orta Ege'de güney ve güneybatı yönlerden esen rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın pazartesi günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege'de güney ve güneybatı, kıyılarda güneydoğu yönlerden esen rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın pazartesi günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir"

Haberin Devamı

İstanbulda lapa lapa kar yağışı sürprizi

İSTANBUL GECE -12,2 DERECEYİ GÖRDÜ

İstanbul'da dün gece dondurucu soğuk etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün gece kentte en soğuk yer -12,2 ile Büyükçekmece'ydi. 

Büyükçekmece'yi -10,7 Sancaktepe, -9,1 ile de Pendik takip etti.

Diğer ilçelerde ise termometre şu dereceleri gösterdi:

Eyüp - 8,9
Şile - 8,8
Eyüp - 8,7
Arnavutköy - 8,7
Sarıyer/Kumköy-Kilyos - 7,5
Silivri  - 7,1
Pendik - 6,5
Ümraniye - 6,0
Çatalca - 6,0
Bakırköy - 5,9
Beykoz - 5,9
Şile Şile - 5,6
Üsküdar - 5,6
Sarıyer - 4,1
Şişli Şişli - 4,0
Fatih - 3,7
Güngören - 3,5
Kartal - 3,2
Kadıköy - 2,2

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!