İstanbul'da kar yağışı başladı, İBB alarm durumunda

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda kar yağışı başladı, İBB alarm durumunda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2016 18:23

Marmara Bölgesi için yapılan yağış uyarısının ardından beklenen kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Yağışların ilerleyen saatlerde etkili olması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla yoğun kar yağışına karşı alarm durumuna geçti.

Haberin Devamı

İstanbulda kar yağışı başladı, İBB alarm durumunda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre, İstanbul'un bu geceden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin edildiği için, İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4 bin kilometre yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapacak.

HAVA SICAKLIĞI EKSİ 2'YE DÜŞECEK

AKOM'dan yapılan açıklamada, bu geceden itibaren İstanbul'da hava sıcaklıklarının -2 dereceye kadar düşeceği ve kar yağışının etkili olacağının tahmin edildiği vurgulandı.

Haberin Devamı

İstanbulda kar yağışı başladı, İBB alarm durumunda



Açıklamada şöyle denildi: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri aldı. İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçti. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe Ve Yeşil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım A.Ş., İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında 24 saat esasına görev yapacak."

Haberin Devamı


KARLA MÜCADELE İÇİN BİN 114 ARAÇ VE İŞ MAKİNESİ, 5 BİN 450 PERSONEL

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4.000 km yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapacak. Tüm araçlar, araç takip sistemi ile anlık olarak AKOM'da takip edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatlarıyla köylerde oluşturulan Traktör Kar Kürüme Ekipleri muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açmak için görev yapacak. 52 km uzunluğundaki metrobüs yolu 32 araç ile sürekli ulaşılmaya açık tutulacak.

İstanbulda kar yağışı başladı, İBB alarm durumunda

Haberin Devamı

İETT'TEN EK SEFERLER

İETT pazartesi günü için ek otobüs seferleri koydu. Metro ise seferleri sıklaştırılacak. BEUS (Buzlanma erken uyarı sistemi) ile ani hava soğumaları ve buzlanma durumları önceden tespit edilerek ilgili birimler uyarılacak.

Kış şartlarıyla mücadele kapsamında depolarda tuz ve solüsyon hazır bekletiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerine tuz ve solüsyon desteği sağlanırken talep durumunda takviye yapılacak. Kritik kavşaklarda 52 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek.

İlçe belediyelerinde 24 saat nöbetçi ve görev yapacak ekipler hazır bekletilecek. İlçeler kendi imkanları yetersiz kaldığı durumlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından desteklenecek."

Haberin Devamı

KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul'da beklenen kar yağışı etkili olmaya başladı.

Kent genelinde öğle saatlerinde yağmur şeklinde başlayan yağış, akşam karla karışık yağmur şeklinde görüldü. Kentin batı kesimlerinde ve yüksek yerlerde yoğun olarak görülen yağış, kimi ilçelerde kara dönüştü.

İstanbulda kar yağışı başladı, İBB alarm durumunda

Etkisini göstermeye başlayan kar nedeniyle Başakşehir, Beylikdüzü, Avcılar ve Esenyurt'un bazı bölgelerinde yolların karla kaplandığı görüldü. Anadolu Yakası'nda ise Kartal, Kadıköy, Sancaktepe ve Üsküdar'da etkili olan kar, sürücülerin zor anlar yaşamasına sebep oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine ait araçlar da ana yollarda oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı. Önemli kavşaklarda, yolda kalma ve kaza ihtimaline karşı, kurtarıcı ve çekici araçların beklediği görüldü.

Haberin Devamı

İstanbulda kar yağışı başladı, İBB alarm durumunda

Evlerine gitmek isterken karla karışık yağmur ve kara yakalanan kimi vatandaşlar ise otobüs durakları ile iş yerlerine sığındı.

Ayrıca, İDO'nun saat 22.00'de yapılması planlanan Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü seferi iptal edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!