İstanbul'da kar ne zaman yağacak? Meteoroloji perşembe gününü işaret etmişti... Bünyamin Sürmeli'den açıklama

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2021 11:39

İstanbul'da barajlardaki su seviyelerin düşmesiyle kuraklık endişesi yaşanırken geçtiğimiz hafta gelen yağışlarla barajların doluluk oranı yüzde 30'u bulmuştu. Meteoroloji'nin yeni hafta raporunda perşembe günü İstanbul'a kar yağışının döneceği tahmin edildi. CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, canlı yayında önümüzdeki hafta için kar ihtimalini değerlendirdi. Sürmeli, salıyı çarşambaya bağlayan gece Trakya'da, Marmara'nın güneyinde, İç Anadolu'da ve Batı Karadeniz'de kar yağışı beklendiğini söyledi. Sürmeli, İstanbul için de kar ihtimalinin olduğunu ancak bunun yüzde 30-35 civarında olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

İşte CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli'nin İstanbul'daki kar ihtimaline ilişkin açıklamaları;

Pazartesi ve salı günü yağışlar bekleniyor. İzmir, Muğla'nın güney ilçeleri, Kütahya, Uşak, Marmara'nın güneyi ve tamamı sıkı bir sağanak içinde olacak.

"İSTANBUL'DA KAR İHTİMALİ YÜZDE 30-35 CİVARINDA"

Yağışı bu kadar kuvvetlendiren sıcaklığın hızlıca düşüyor olması... Salıyı çarşambaya bağlayan gece Trakya'da, Marmara'nın güneyinde, İç Anadolu'da ve Batı Karadeniz'de kar bekliyoruz. İstanbul'da bu sistemin içinde... Bu kar ihtimali yüzde 30-35'ler civarında. Yüzde 70 olmama ihtimali var. Perşembeden sonra hem yağış bitiyor hem soğuk gidiyor.

ŞUBAT AYINDA YAĞIŞLAR NASIL OLACAK?

Şubat ayında sert kuraklıktan çıkacağız gibi görünüyor. Bu bizim için çok çok iyi haber. Ama şubat ayı da muhtemelen ortalamanın üzerinde sıcak bir ay olarak geçecek. Şubat'ta kar yakalayabilir miyiz? Yüksek bir ihtimal olarak henüz durmuyor ama bir sistem yakalarsak olabilir.

Haberin Devamı

METEOROLOJİ'DEN SARI UYARI

Yarın sabah(24.01.2021) saatlerinden itibaren rüzgarların; Kuzey Ege ile Marmara’nın güney ve batısında, güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar (40-61 km/saat) ve yer yer fırtına (61-74 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, akşam saatlerinden sonra beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın öğleden sonraya kadar süreceği tahmin ediliyor.

Yağışların, İzmir'in geneli, Balıkesir’in batısı ve Çanakkale’nin güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!