İstanbul'da kar ne zaman yağacak? MGM'den çok önemli uyarı: Kar kalınlığı 20-40 cm arasında olacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda kar ne zaman yağacak MGMden çok önemli uyarı: Kar kalınlığı 20-40 cm arasında olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2021 13:56

Son dakika hava durumu verilerine göre İstanbul'da kar yağışı için beklenen saatlere girildi. Bir süredir pek çok kişinin gündeminde yer alan 'İstanbul'da kar ne zaman yağacak?' sorusuna cevap, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu tahminlere göre İstanbul'da kar yağışı bugün öğle saatleri itibariyle etkisini gösterecek. Tahminlere göre akşam saatlerinde ve gece itibariyle yoğun olması beklenen kar yağışının, kentte 20-40 cm arasında kar kalınlığı oluşturacağı aktarıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, beklenen yoğun kar yağışına ilişkin uyarı yaptı. Kar yağışı için bir uyarı da AFAD'dan geldi. AFAD, "Bu gece ve yarın, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi. CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, beklenen kar yağışına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında "20-40 santimetre kalınlık Anadolu yakasında ilçelerde bekleniyor. Şehrin birçok ilçesinde 15 santimetre, Kocaeli'ye doğru 20 santimin üzerinde kar örtüsü bekliyoruz" ifadelerini kullandı. İşte, MGM'den alınan son dakika kar yağışı ve hava durumu bilgileri

Haberin Devamı

Meteoroloji'nin son dakika hava durumu raporuna göre İstanbul'da kar yağışı bugün öğle saatleriyle birlikte yeniden etkisini göstermeye başlayacak. Meteoroloji'nin açıklamasında İstanbul'daki kar yağışının akşam saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı belirtildi. İstanbul'daki kar yağışının yarın da etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı beklendiğini, kar kalınlığının ise 20-40 cm arasında olacağını açıkladı. CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli de 'Pazar günü biraz sürprizler var' diyerek İstanbul'daki kar yağışı için pazar gününe dikkat çekmişti. Sürmeli, "Pazar gündüz sıkı bir kar var. Eğer okullara gidiyor olsaydık okul tatili gelebilirdi. Kardan adam kıvamında yağışlar gelebilir." ifadelerini kullanmıştı. İşte 16 Ocak hava durumu raporu...

Haberin Devamı

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinin (Konya, Amasya, Hakkari, Van ve Iğdır hariç) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güney Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Sinop çevrelerinde yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin kıyıları ve Adana çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevreleri ile K. Maraş'ın yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İstanbulda kar ne zaman yağacak MGMden çok önemli uyarı: Kar kalınlığı 20-40 cm arasında olacak

METEOROLOJİ DUYURDU: İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI 20-40 SANTİMETRE ARASINDA OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı beklendiğini, kar kalınlığının ise 20-40 cm arasında olacağını açıkladı.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA'DAN UYARI

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, beklenen yoğun kar yağışına ilişkin uyarı yaptı. İşte Yerlikaya'nın mesajı:

Kıymetli İstanbullular, Meteoroloji 1. Bölge Müdürümüzün verdiği son bilgilere göre; #İstanbul'da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı tahmin ediliyor. İnşallah özlediğimiz bereketli kar yağışına kavuşuruz. Tedbiri de elden bırakmayalım.

BİR UYARI DA AFAD'DAN GELDİ

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bu gece ve yarın, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi.

AKOM'DAN İSTANBUL'A KAR YAĞIŞI AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, bugün öğle saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların, ilerleyen saatlerde karla karışık yağmura döneceği, akşam saatlerinden itibaren ise rüzgârın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi ile birlikte kuvvetli yağışı şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. İBB ekipleri buzlanma gibi olumsuz hava koşullarına karşı önlemlerini aldı.

BÜNYAMİN SÜRMELİ: İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI ANADOLU YAKASI'NDA DAHA ETKİLİ OLACAK

CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Sürmeli'nin açıklamaları:

Haberin Devamı

İstanbulda kar ne zaman yağacak MGMden çok önemli uyarı: Kar kalınlığı 20-40 cm arasında olacak

"Barajlarımızın ve bizim çok ihtiyacımız var. Bugün öğleden sonra yağış yağmur olarak başlıyor ve akşam 19.00 sularıyla kara dönmeye başlıyor. Arkasından gece boyunca kar yağışı sürecek ve yarın da devam edecek. 20-40 santimetre kalınlık Anadolu yakasında ilçelerde bekleniyor. Şehrin birçok ilçesinde 15 santimetre, Kocaeli'ye doğru 20 santimin üzerinde kar örtüsü bekliyoruz.

Bu geceden itibaren Başkent de kar yağışı alacak ancak çok kuvvetli olmayacak. Türkiye geneline göre en kuvvetli kar yağışını Marmara ve Batı Karadeniz'de bekliyoruz. "

İstanbulda kar ne zaman yağacak MGMden çok önemli uyarı: Kar kalınlığı 20-40 cm arasında olacak

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Marmara Bölgesinde bugün genellikle yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden sonra bölge genelinde, kuzeybatı yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarla birlikte kar yağışına döneceği, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde bu gece ve yarın (17.01.2021 Pazar) yoğun kar (20-40 cm) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara'nın kuzey ve batısı ile akşam saatlerinden sonra Güney Ege Kıyıları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz kıyıları ve Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA


MARMARA


Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EDİRNE °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İSTANBUL °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı

KIRKLARELİ °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAKARYA °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı

EGE


Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güney Ege kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında karayelden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DENİZLİ °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İZMİR °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimlerinin, öğle saatlerinden itibaren il genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, kuzey ve doğu ilçelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

MANİSA °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinde kar yağışlı

AKDENİZ


Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile zamanla bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin kıyıları ve Adana çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağmur ve sağanak, K. Maraş'ın yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 15°C
Çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 18°C
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenin yağışların, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HATAY °C, 14°C
Çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli, öğle saatlerinde yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İÇ ANADOLU


Parçalı ve çok bulutlu, (Konya dışında) bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde batı kesimlerinin, gece saatlerinde il genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinde karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

ÇANKIRI °C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KONYA °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde güneydoğu ilçeleri yağmur ve karla karışık yağmurlu

BATI KARADENİZ


Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Sinop çevrelerinde akşam saatlerinden itibaren güneydoğu yönünden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

KASTAMONU °C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 6°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ


Çok bulutlu, (Amasya dışında) bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinde bölgenin doğusunun iç kesimlerde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

RİZE °C, 9°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 9°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

TRABZON °C, 9°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU


Çok bulutlu, (Van, Hakkari ve Iğdır dışında) bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 2°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KARS °C, 1°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 5°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

VAN °C, 7°C
Çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU


Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 10°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

GAZİANTEP °C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışları yarın öğle saatlerinde sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SİİRT °C, 8°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 14°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

BAKMADAN GEÇME!