İstanbul'da haftanın kültür-sanat etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda haftanın kültür-sanat etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2012 12:44

İstanbul'da bu hafta 7'de 70'e herkes için ilgisini çekebilecek kültür sanat etkillikleri...

Konser

Ünlü müzisyen Sting, 'Back to Bass' turnesi kapsamında, İstanbul'da konser verecek.

26 Kasım'da Ataköy Atletizm Arena'da hayranlarıyla buluşacak olan Sting, şarkılarını sadece 5 enstrümandan oluşan orkestrayla seslendirecek.

Türkiye'deki son konserini 6 yıl önce Kuruçeşme Arena'da veren Sting, 26 Kasım'da hayranlarıyla yeniden bir araya gelecek.

Sertab Erener şarkılarını, “Eğitimde Fırsat Eşitliği” için yarın TİM Show Center'da 150'nci yılını kutlamaya hazırlanan Darüşşafaka yararına seslendirecek.

Her çocuğun kaliteli bir eğitimi hak ettiğine inananları buluşturacak konserin tüm geliri, Türkiye'nin dört bir köşesinden sınavla seçilen ve Darüşşafaka'da okuyan 1000'e yakın çocuğun eğitimine aktarılacak.

Caz tarihinin 'Hall of Fame'ine adını altın harflerle yazdıran Chick Corea Trio, Christian McBride ve Brian Blade, birlikte ilk kez çıktıkları Avrupa turnesi kapsamında, 27 Kasım akşamı CRR Konser Salonu'nda sevenleriyle buluşacak.

MFÖ ve Gürcan Ersoy da 23 Kasım Cuma günü İstanbul Matine 216'da konser verecek.

Tiyatro

Şehir Tiyatrolarında bu hafta, 23-29 Kasım'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde; “Arka Bahçe”, “Sokak Kedileri”, “Doğum Günü Partisi”, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde; “Büyünün Gözleri”, “Çiçek Prenses”, “İstanbul Hatırası”, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde; “Şark Dişçisi”, “Şahmeran”, “İstanbul Efendisi”, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde; “Doğum Günü Partisi”, “Pırtlatan Bal”, “Perşembenin Hanımları”, Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi'nde; “Dar ayakkabıyla yaşamak”, “Ali Baba ve Kırk Haramiler”, “İntiharın Genel Provası”; Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde; “Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum”, “Karagöz Tatlıcı”; “Yüzleşme”, “Uğurböceği”; Ümraniye Sahnesi'nde; “Dünyanın Ortasında Bir Yer”, “Meraklısı için Öyle Bir Hikaye”, “Fareli Köyün Kavalcısı” oyunları sahnelenecek.

İstanbul Devlet Tiyatroları'nda ise bu hafta, Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde; “Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını”, Cevahir Sahneleri Salon 1'de; “Sidikli Kasabası”, “Antıgone”, Cevahir Sahneleri Salon 2'de; “Yağmur Durduğunda”,”Açıl Kafam Açıl”, “Küçük Sahne'de ise “Herkesin Bildiği Sırlar”, “Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk”, Küçükçekmece Sahnesi'nde; “Ay Ecesi”, “Sezuan'ın İyi İnsanı”, Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde; “Düğün Şarkısı”, Üsküdar Tekel Sahnesi “Çehov Makinesi” oyunlar izlenebilecek.

“Beyfendi Bir Yalancı Arıyor” oyunu, yarın Duru Tiyatro Büyük Salon'da tiyatroseverlerle buluşacak.

Tiyatro Kedi'nin “Tatlı Kaçık” adlı oyunu da 24 Kasım'da Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Sahne Sanatları

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Kadıköy Süreyya Operası'nda 24, 27 ve 29 Kasım'da “Afife” bale gösterisi, 25 Kasım'da da “Çocuk Dünyası” adlı çocuk müzikali sahne alacak.

Koreograf Yeşim Çoşkun, Akbank Sanat'ta 28 Kasım'da özel dans gösterisi sunacak.

“Parkin'son” adlı dans gösterisi de 29 Kasım'da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Bomonti Kampüsü Şebnem Selışık Aksan Sahnesi'nde izlenebilecek.

“Countdown” adlı gösteri de 25 Kasım'da MSGSÜ Bomonti Kampüsü Şebnem Selışık Aksan Sahnesi'nde sergilenecek. Sanatçılar Christina Flick, Melih Gençboyaci, Kimmy Ligtvoet ve Ilyas Odman'ın gösterisinde sanatçılar birbirlerine en derin sırlarını itiraf ettirmeye çalışıyor.

“Korhan Başaran and Dancers” Topluluğu'nun artistik direktörü dansçı Korhan Başaran da yarın Akbank Sanat'ta bir gösteri sunacak.

Edi ile Büdü çocuklarla buluşacak

“Susam Sokağı Live” 28 Kasım'da, Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da çocukların karşısına çıkacak. Gösteride, Edi, Büdü, Minik Kuş, Elmo, Kurabiye Canavarı, Kont, Kırpık, Abby, Rozita gibi kahramanlar çocukları eğlendirecek.

“Disney Live Mickey'nin Müzik Festivali”, yarın, 24 ve 25 Kasım'da Trump Towers Mall'da çocuklarla buluşacak.

Koreografisi Madonna'nın koreografı tarafından yapılan ve dünyada izlenme rekorları kıran gösteride, Mickey Mouse ve dostları, izleyenleri, ışıltılı kostümler, hareketli ve yüksek enerjili şarkılarla dans ederek eğlendiriyor.

Sergi

Geri dönüşümü sağlanabilir atık malzemeleri çalışmalarında kullanarak sanata farklı bir yorum getiren Gökçe Oflu'nun “Dokuları Duyumsamak” sergisi, 27 Kasım'da Galeriartist'te açılacak.

“Duyu” temasının işlendiği sergide sanatçının, atık tuvalet kağıtlarını plastik sanatlarla buluşturduğu 15 çalışması yer alıyor. Sergi, 27 Kasım-18 Aralık'ta Fulya Galeriartist'te görülebilecek.

Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi 'Operation Room', 23 Kasım-30 Aralık'ta, Korhan Karaoysal'ın son dönem çalışmalarını bir araya getirdiği 'deus ex machina' adlı sergisine ev sahipliği yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!