İstanbul'da dün gece bin 430 ton tuz kullanıldı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda dün gece bin 430 ton tuz kullanıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 10:51

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ekipleri, buzlanmaya karşı dün gece saat 23.00'den sabah 07.00'ye kadar 204 güzergahta 1430 ton tuz kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, kar yağışının etkisi altına giren kentte yapılan karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verildi. Çalışmalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilen açıklamada, 3 bin personelin 651 araçla 24 saat esasına göre çalıştığı kaydedildi.

Karla mücadele ekiplerinin buzlanmaya karşı gece saat 23.00'den sabah 07.00'ye kadar 204 güzergahta 1430 ton tuz kullandığı, sabaha karşı şiddetini artıran kar yağışıyla birlikte ana arterler ve katılım noktalarında da küreme çalışmalarının başlatıldığı belirtilen açıklamada, vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için İETT ve İDO'nun ek seferler düzenlediği bildirildi.

İETT'nin Asya ve Avrupa yakasında toplam 110 ek sefer koyduğu, vatandaşların sıkıntı yaşamamaları için özel otomobil yerine toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri istenen açıklamada, dona karşı şu uyarıda bulunuldu: “Gece yarısından itibaren hava sıcaklığının önemli derecede düşeceği tahmin edilmektedir. Vatandaşların su saatlerini ve açıkta geçen su borularını donmaya karşı sararak korumaya almaları gerekmektedir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!