Yarın İstanbul'da sokağa çıkma yasağı var mı? İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağının detayları

Güncelleme Tarihi:

Yarın İstanbulda sokağa çıkma yasağı var mı İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağının detayları
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2021 07:12

1 Mart Pazartesi günü alınan normalleşme kararları ile birlikte bazı illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı kalktı. Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul'da bulunan vatandaşlar, cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma yasağı olup olmadığını merak ediyor. Peki, Yarın İstanbul'da sokağa çıkma yasağı var mı? İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağının detayları...

Haberin Devamı

İstanbul'da cumartesi ve pazar günü yasak var mı sorusu, hafta sonuna yaklaşılırken pek çok kişinin gündeminde yer almaya başladı. 1 Mart Pazartesi günü alınan normalleşme kararları neticesinde bazı illerde sokağa çıkma yasağının kaldırılması kararı, hangi illeri kapsadığı ile araştırılmaya başlandı. Peki, İstanbul'da cumartesi ve pazar günü yasak var mı? İşte, o konu hakkında İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı bilgiler

İSTANBUL'DA CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ YASAK VAR MI?

İstanbul'da cumartesi sokağa çıkma yasağı kaldırıldı, sadece pazar günü yasak. 21.00-05.00 saatleri arasındaki yasak ise hem hafta içi hem hafta sonu sürüyor.

Bunlar dışında İstanbul'da;

Okul öncesi, ilkokul, 8 ve 12. sınıflar açık.

Ortaokul ve liseler kapalı, ancak liselerde yüz yüze sınavlar yapılabilecek.

Yeme-içme yerleri, kafe ve çay bahçesi gibi işyerleri 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açık. HES kodu zorunlu.

Halı saha, yüzme havuzu tesisleri kapalı.

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sokak süreleri ise 3 saatten 4 saate yükseltildi.

Nikah ve düğünler, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

BAKMADAN GEÇME!