İstanbul'da canlı bomba

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda canlı bomba
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2001 17:53

Gümüşsuyu'ndaki polis noktasına 17.30 sıralarında düzenlenen saldırıda ikisi polis, biri canlı bomba, en az üç kişi öldü; 13'ü polis 20 kişi yaralandı. Üç yaralınının durumu ağır. Saldırıyı, F tipi cezaevlerini protesto eden bir sol örgütün üstlendiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Gümüşsuyu Caddesi'nin Taksim çıkışında Vakıf İşhanı'nın önünde, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin geçici toplanma noktasında patlama meydana geldi. Saldırıda Halil İbrahim Doğan ve Tuncay Karataş isimli polisler şehit oldu. Saldırganın 1976 Bartın doğumlu Uğur Bülbül adlı bir erkek olduğu bildirildi.

Saat 17:30'da gerçekleşen patlama sonrası, olay yeri güvenlik çemberine alındı. Bölgeye, bomba ekipleri ve itfaiye araçları ve ambulanslar sevk edildi.  Patlamada ilk belirlemelere göre 2'si polis, 1'i canlı bomba, en az 3 kişi öldü, 21 kişi de yaralandı. Yaralananlardan

Ecevit: İntihar saldırısı olduğu belli
Başbakan Bülent Ecevit, Taksim’de meydana gelen patlamada 2 polis memurunun şehit olduğunu belirterek, "Çok acı bir olayla karşılaştık" dedi.

Başbakanlık Merkez Binası’ndan ayrılırken patlama ile ilgili bir açıklama yapan Başbakan Ecevit şunları kaydetti:

"Çok acı bir olayla karşılaştık. Çok üzgünüm. Aldığımız son bilgilere göre 2 polisimiz maalesef şehit oldu. Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca 13 polisimiz yaralı. Onun dışında 7 yaralı daha var. Yaralıların kısa zamanda şifaya kavuşmalarını diliyorum."

Ecevit, olayın nedeninin sorulması üzerine de, "Bunun bir intihar saldırısı olduğu belli. O bakımdan bir terör örgütünün eseri olduğu anlaşılıyor" diye konuştu.
birisinin Avusturalyalı bir turist olduğu sanılıyor.

Çevredeki binaların camları kırılmasına yol açan patlama, çevrede büyük paniğe yol açtı. Patlamayı gerçekleştiren saldırganında  parçalanarak  öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

YARALILAR TEDAVİ ALTINDA

Patlamada yaralananlardan 4'ü Alman Hastanesi'ne, 17'si de Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Vücutlarının çeşitli yerlerinden aldıkları şarapnellerle yaralanan ve Alman Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıların adlarının Burcu Koray, Cem Elsav ve Abdullah Düztaş olduğu belirlendi.

Alman Hastanesi yetkilileri, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi. İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir ile Emniyet Müdür Yardımcısı Şefik Kul da bilgi almak amacıyla olay yerine geldi.

Saldırıyı, ölüm oruçlarını protesto eden sol bir örgütün üstlendiği iddia edildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!