İstanbul'da bazı okullar tatil edildi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda bazı okullar tatil edildi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 08, 2013 12:38

İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı üniversiteler bugün eğitime ara verdi.

Haberin Devamı

BURSA
Yoğun kar yağışının devam ettiği Bursa'da Büyükorhan ve Orhaneli ilçelerinin ardından, merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Valilik'ten yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ve hamileler de izinli sayılacak. Valilik, diğer ilçelerdeki durumun kaymakamlıklar tarafından değerlendirileceğini belirtti.
SÄ°VAS Â
Sivas'ta kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeni kent merkezi ile Akıncılar, Divriği, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş ve Zara ilçelerinde okullarda eğitime 1 gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Koyulhisar İlçesi'nde ise sadece taşımalı eğitime ara verildi.
GÜMÜŞHANE VE BAYBURT
Kar yağışının devam ettiği Bayburt'ta ve Gümüşhane il merkezi ile Torul, Kelkit, Kürtün ve Köse ilçelerindeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Şiran ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılmayacak.
MALATYA
MALATYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Darende, Pütürge, Doğanyol ilçelerinde okulların tamamı; Arapgir, Yeşilyurt ve Akçadağ'da ise köy okullarında eğitime bir gün ara verildi.
Dün öğlen saatlerinde yağmurun olduğu Malatya merkezde biranda bastıran yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı kenti beyaza bürürken, birçok araç yollarda kaldı. Şehirlerarası yollarda yoğun kar yağışından dolayı birçok araç mahsur kalırken; Pütürge ve Doğanyol ilçeleri yollarının dün akşamdan beri kapalı olduğu bildirildi. Malatya'dan Pütürge ve Doğanyol'a gidecekler, yolların kapalı olması nedeniyle garajlarda bekliyor. İstanbul'dan Malatya'ya gelen ve Pütürge ilçesine gidecek 4 yolcu otobüsü de yolların kapalı olması nedeniyle Doğu garajında yolcuları ile bekliyor. Pütürge'ye gitmek için alternatif yolu deneyen bir minibüsün ise Kale ilçesi yakınlarında mahsur kaldığını belirtti.
Yoğun kar yağışı nedeniyle 229 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle Darende, Pütürge, Doğanyol ilçelerinde okulların tamamı, Arapgir, Yeşilyurt ve Akçadağ'da ise köy okullarında eğitime bir gün ara verildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla da kent merkezi ve merkeze bağlı köylerde, okulları bir gün süreyle tatil etti. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan hamileler ile kronik hastalar ile engelli personelin de bir günlük idari izinli sayılması kararlaştırıldı.
SAMSUN VE ORDU
SAMSUN'da ve Ordu'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu, bazı ilçelerde okullar tatil edildi.
Samsun'un Salıpazarı İlçesi'nde bütün okulların, Canik İlçesi'nde ise 25 köy okulu ile Ordu'nun Çaybaşı, Çatalpınar, Çamaş, Gölköy, Korgan, Kabadüz, Kabataş ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi. Ordu'nun Akkuş, Mesudiye, Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde ise okullar 2 gün süreyle tatil.
Bu arada Samsun Canik İlçesi'nde bazı köy okullarında görev yapan öğretmenler bu akşam dönüşte servis araçları yolda kalınca zor anlar yaşadı. Ordu'nun Ünye, Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde 10 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin çalıştığı belirtildi.
BİNGÖL VE KARLIOVA
Yoğun kar yağışının sürdüğü Bingöl ve Karlıova ilçelerinde okullardaki tatil uzatıldı. Bingöl Valiliği, kent merkezi ve Karlıova İlçesinde okullardaki eğitime bugün de verildiği açıklandı.
PÃœLÃœMÃœR
Kar yağışının devam ettiği ve enerji nakil hatlarında arızalar nedeniyle elektrik verilemeyen Pülümür İlçesi'nde okullar 3 gün tatil edildi.
ERZÄ°NCAN ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°, VARTO VE KARS
Erzincan Üniversitesi, Muş'un Varto İlçesi ile Kars'ta tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullar 2 gün süreyle tatil oldu.
AÄžRI
Ağrı kent merkezi Tutak ve Hamur ilçe merkezleri hariç köylerdeki YİBO'larda 2 gün, Eleşkirt ilçe merkezi ile tüm köy okullarında ise eğitim- öğretime bir gün süre ile ara verildi.
HAKKARÄ°'DE KAR TATÄ°LÄ° 1 GÃœN UZATILDI
Hakkari'de önceki gün başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam etti. Kar yağışı nedeniyle bütün köy ve mezra yollarının ulaşıma kapandığı Hakkari'de, ilk ve orta dereceli okulların tatil süresi bir gün daha uzatıldı. Hakkari Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, önceki gün başlayan ve etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün süreyle tatil edilen okulların, yağışların devam etmesi nedeniyle bir gün daha il merkezi başta olmak üzere Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde tatil edildiğini açıklandı.
KOCAELÄ°'DE TÃœM Ä°LK VE ORTA DERECELÄ° OKULLAR TATÄ°L
Kocaeli'de devam eden kar yağışı nedeniyle gece tüm ilçelerinde ulaşımda sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Kar yağışın bugün de devam edeceği bilgisinin alınması üzerine Kocaeli Valiliği, kent genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların bugün (8 Ocak) tatil edildiğini bildirdi. Alınan bu kararı Kocaeli Valisi Ercan Topaca ayrıca twitterden de duyurdu.
Kocaeli Üniversitesi'nden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.
ZONGULDAK'TA OKULLARA KAR TATÄ°LÄ°
Zonguldak'ta yoğun kar yağışı devam ederken kapanan yollar nedeniyle kent merkezi, beldeleri ve köylerdeki okullarda eğitime bir gün süreyle (8 Ocak Salı günü) ara verildi.
NÄ°ÄžDE
NİĞDE'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Niğde'de 2 günden bu yana devam eden yoğun kar yağışının etkisini arttırınca il merkezi ile Altunhisar, Bor, Ulukışla, Çiftlik ilçelerinde okullar bugün tatil edildi. Çamardı İlçesi'nde eğitime devam edileceği bildirilirken olumsuz hava koşullarının ve kar yağışının devam etmesi durumunda tatilin uzatılabileceği belirtildi.
NEVÅžEHÄ°R
ORTA Anadolu Bölgesi’ni etkisi altına alın kar yağışı nedeniyle Nevşehir’de okullar bugün tatil edildi. Kayseri’de kapalı 172 köy yolunu açmak için ekipler aralıksız çalışıyor.Nevşehir’de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verilirken kent merkezinde kar kalınlığı 10, çevrede ise, 15 santimetreye ulaştı. Kar kalınlığı Kayseri kent merkesinde 10 santimetreyi bulurken, Erciyes Kayak Merkezi’nde ise, 1 metre 80 santimetre olarak ölçüldü. Kayseri’nin Bünyan, Develi, Felahiye, Kocasinan, Pınarbaşı, Sarız ve KTomarza ilçelerinde şu ana kadar 172 köy yolunun kapalı olduğu,kötü hava koşulları yüzünden dünden bu güne kadar 45 köy yolunun ulaşıma açılabildiği ifade edildi.
BARTIN VE DÃœZCE
BARTIN ve Düzce’de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.Kar yağışı dünden itibaren Bartın ve Düzce’de etkili oldu. Kar kalınlığının 30 santime ulaştığı Bartın’da 155 köy yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Bartın merkez ilçe ve Ulus İlçesi’nin yanı sıra yüksek kesimlerde kar kalınlığının yarım metreye ulaştığı Düzce’de ise il genelinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!