İstanbul'da 250 bin YTL'lik sahte çay ve sigara

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 250 bin YTLlik sahte çay ve sigara
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2006 12:47

İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, piyasa değeri yaklaşık 250 bin YTL olduğu belirtilen sahte ve kaçak sigara, çanta ile çay ele geçirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Selahattin Aldemir, Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nde yaptığı basın açıklamasında, Ambarlı civarında özel bir depodan Almanya'ya ihraç edilmek üzere olan 32 rulo kumaşın içerisine gizlenmiş haldeki 12 bin 540 paket sahte sigara ele geçirildiğini söyledi.

Aldemir, sigaraların yurt dışında üretilerek Türkiye'ye sokulduğu, buradan da yurt dışına gönderilmek istendiğinin tahmin edildiğini belirtti.

Aldemir, ayrıca bir firma tarafından Endonezya'dan Türkiye'ye getirilen konteynerde bulunan hediyelik eşya içine gizlenmiş haldeki 1000 paket sahte sigaranın da bulunduğunu ifade etti.

Selahattin Aldemir, Haydarpaşa Limanı'nda düzenlenen başka bir operasyonda da Dubai'den Türkiye'ye farklı eşya beyan edilerek sokulmak istenen konteynerde 15 bin 774 kilogram çay ele geçirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Aldemir, bir firmada yaptıkları aramada da kaçak olarak yurda sokulan yabancı menşeli sahte markalı 365 adet bayan çantasının ele geçirildiğini kaydetti.

Operasyonlarda ele geçirilen malların toplam piyasa değerinin yaklaşık 250 bin YTL olduğunu belirten Aldemir, 6 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.

Kaçakçılıkla mücadelede kolluk kuvvetlerin görevini yaptığını ifade eden Aldemir, vatandaşların da bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Yılbaşının yaklaşması dolayısıyla kaçak malların genelde hediyelik eşya paketleri arasında yurda sokulduğunu kaydeden Aldemir, kaçakçılara göz açtırmayacaklarını vurguladı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!