İstanbul'da 187 kişiye yılbaşı gözaltısı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 187 kişiye yılbaşı gözaltısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2010 13:29

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 5 bin polis yılbaşı gecesi de görev başındaydı.

Haberin Devamı

TEKME TOKAT KAVGA ETTİLER / WEB TV

Polisler sabaha kadar süren operasyanlar yaptı. MOBESE kameraları görüntüleri ile ihbarlar da değerlendirildi. Beyoğlu'nda  155 kişi İstanbul genelinde 187 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerden 74'nün taciz olayına karıştıkları iddia edildi. Karakolda sorgu işlemleri yapılan taciz şüphelilerinin 66'sı şikayet olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Tacize uğrayan kadınların şikayetçi olduğu biri 18 yaşından küçük 11 şüpheli Beyoğlu Polis Merkezi’ndeki işlemlerinin ardından saat 16.00 sıralarında hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Bu kişiler sağlık kontrolünden sonra Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Bıçakla yaralama, hırsızlık, görevli memura mukavemet, darp ve çeşitli suçlardan araması bulunan 13 kişi de emniyetteki işlemlerinin ardından akşam saatlerinde savcılığa çıkartıldı. Gözaltındaki 63 kişi hakkında da Kabahatler Kanunu’na Muhakefet Etmek'ten işlem yapıldı. Yılbaşı operasyonları sabaha kadar sürdü. Haklarında işlem yapılan 70 kişinin  uyuşturucudan, 28'nin hırsızlık ve uçucu madde bağımlılığından aranan kişiler olduğu belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!