İstanbul'da kar ne zaman yağacak? MGM'den önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda kar ne zaman yağacak MGMden önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2021 09:04

İstanbul'a kar yağışı ne zaman gelecek sorusu pek çok kişinin merakla soruşturduğu konu olmaya devam ediyor. Şubat ayının ortalarına yaklaşılması ile birlikte kar yağışı için beklentiler de artmaya devam ediyor. Peki, İstanbul'da kar ne zaman yağacak? İşte, o konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bazı bilgiler

Haberin Devamı

Şubat ayının gelmesi ile birlikte İstanbul'da kar yağışı hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Geçtiğimiz haftalarda birkaç gün yoğun olmasa da kar yağışı gören İstanbullular, kış bitmeden yeniden kar yağışı ihtimalini sorguluyor. Peki, İstanbul'a kar yağışı ne zaman? İstanbul'a kar yağacak mı?

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji'nin son dakika hava durumu raporuna göre mevsim normallerinin üzerinde giden sıcaklıklar cuma gününden itibaren 10 derece düşecek. Yurt genelinde büyük oranda etkili olacak soğuk havanın kar yağışını da beraberinde getireceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin 'Orta ve uzun vadeli' tahmin haritasında göre İstanbul'a 14 Şubat pazar günü kar yağışı geri dönüyor. Kar yağışının İstanbul ile birlikte Marmara'nın tamamı ile İç Anadolu Bölgesi'nde de etkili olacak.

Haberin Devamı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Hava sıcaklıklarının Cuma gününe kadar mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği, Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hafta sonunda kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarına, yer yer altına düşeceği tahmin ediliyor" denildi.

İstanbulda kar ne zaman yağacak MGMden önemli açıklamalar

 

BAKMADAN GEÇME!