İstanbul otobüsünde bomba yolcu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul otobüsünde bomba yolcu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2014 01:04

Kahramanmaraş’tan İstanbul’a giden yolcu otobüsüne binen Suriye uyruklu bir kişi, Ankara Çamlıdere’de “Rahatsızlandım, inmek istiyorum” diyerek otobüsü durdurdu. Otobüsten inen Suriyeli yolcunun, ormanlık alana doğru kaçarak gözden kaybolması üzerine olay yerine çağrılan jandarma, Suriyelinin bıraktığı çantada el bombası ve mühimmat buldu.

Haberin Devamı

SURİYELİ bir kişi, 1 Haziran günü Kahramanmaraş-İstanbul seferini yapan şehirlerarası bir yolcu otobüsüne bindi. Valizini bagaja bırakan yolcu, Ankara-İstanbul TEM yolu Çamlıdere mevkiinde, “Rahatsızlandım, inmek istiyorum, kusacağım” diyerek otobüsü durdurdu ve indikten sonra eşyalarını almadan ormanlık alana doğru kaçarak gözden kayboldu. Bunun üzerine durum jandarma ekiplerine bildirildi. Otobüs ise yol kenarına çekilerek yolcuları araçtan indirildi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Kaçan Suriyeli’nin valizindeki incelemede el bombası ve mühimmat bulunması üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve polis istihbarat ile terör ekibi sevk edildi. Bir ekip de kaçan Suriyeli’yi yakalamak için bölgede operasyon başlattı. Mühimmat incelenmek üzere kriminale gönderilirken, yolcular otobüste yapılan detaylı aramanın ardından İstanbul’a gönderildi. Otobüs şoförü ile yolcuların, tanık olarak bilgilerine de başvuruldu.

Haberin Devamı

GÖRÜNTÜSÜNE ULAŞILDI

Çamlıdere bölgesindeki tüm aramalara rağmen Suriyeli yolcu bulunamadı. Ankara ve İstanbul’daki güvenlik birimleri olası bir saldırı konusunda ‘acil’ koduyla uyarıldı. Yapılan incelemede Suriyeli yolcunun Kahramanmaraş otobüs terminalindeki görüntüsüne ulaşıldı. Söz konusu kişinin, Kahramanmaraş ve İstanbul’da bağlantılı olabileceği kişiler üzerine de yoğunlaşan güvenlik birimleri, bu yönde çalışma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!