İstanbul nihayet ’su’yu ciddiye aldı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul nihayet ’su’yu ciddiye aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2007 00:00

Ağuskos’un ilk iki haftasını Ankaralılar’a zehir eden su kesintisi, günde ortalama 2 milyon 100 bin metreküp suyun tüketildiği İstanbul’un işine yaradı. Su sıkıntısı çeken Ankaralılar’ın halini gören İstanbullular, günlük su tüketimini 2 milyon metreküpün altına indirdi.

Geçen yıl 1-20 Ağustos tarihlerinde 43 milyon 979 bin metreküp olan su tüketimi, bu yılın aynı döneminde, abone sayısı ve sıcaklıkların artmasına rağmen 39 milyon 547 bin metreküpe geriledi. İSKİ yetkilileri, İstanbul’daki su tüketiminin her yıl 4-6 milyon metreküp arttığına dikkat çekerek, bu yıl insanların daha bilinçli su tükettiklerini açıkladı.

İstanbul nihayet ’su’yu ciddiye aldı
İstanbul’un barajlarından Alibey Barajı ve Istrancalar kaynakları ise kuruma noktasına geldi. Alibeyköy Barajı’nda sadece 97 bin metreküp su kalırken, Istrancalar’daki su miktarı ise 616 bin metreküpe geriledi. İstanbul’un barajlarında ise 191 milyon metreküp su kaldı. Barajların doluluk oranı ise yüzde 22,22 oldu, su miktarı 194 milyon metreküpe indi. İSKİ, Silivri ve Çatalca’da kuyu açma çalışmalarını sürdürüyor. İSKİ’nin internet sitesine de 20 Ekim 2007 saat 16.59’da hizmete girmesi hedeflenen Melen Projesi’ne geri sayımı gösteren bir sayaç konuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!