Ä°stanbul için zor akÅŸam

Güncelleme Tarihi:

İstanbul için zor akşam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 17:11

Meteoroloji 13 il için yağış uyarısında bulundu. Yağış tüm yurtta etkili olacak. Gebze'de başlayan sağanak yağışın ardından hava karardı ve gece görüntüsü yaşandı. Aşırı yağış nedeniyle D.100 karayolu içmeler mevkiinde İstanbul istikametine trafiğe kapandı. İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan sağlanak yağış etkisini artırarak devam ediyor. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar duraklara sığındı.

Haberin Devamı

Meteoroloji yaptığı uyarıda, Balıkesir ve Ä°stanbul radarları, uydu görüntüleri ve son meteorolojik analizlere göre; Bugün Yalova ile Bursa'nın Ä°negöl, YeniÅŸehir, Ä°znik ve Orhangazi ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yerel gökgürültülü saÄŸanak yağış beklendiÄŸini açıkladı.  Â

KAPALIÇARŞI SULAR ALTINDA / WEB TV

Ä°L Ä°L HAVA DURUMU    Â

Ä°STANBUL'DA SEMT SEMT YAÄžMUR FOTOÄžRAFLARI

YAĞMUR, DOLU VE FIRTINA YURDU ETKİSİ ALTINA ALDI / WEB TV

İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Okmeydanı Köprü altı sular içinde kaldı. Yükselen sular nedeniyle bir minibüs mahsur kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri suları tahliye ederek minibüsü kurtardı. Öte yandan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar duraklara sığındı. Bazı vatandaşlar şemsiye ile yağmurdan korunurken bazıları da ellerindeki gazetelerle kendilerini korumaya çalıştı. Trafik nedeniyle D-100 karayolunda da uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar trafikten etkilenmemek için metrobüslere akın etti.

Haberin Devamı

Son meteorolojik analizlere göre ise, İstanbul'da bugün  saat 19.00'da başlayan sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışın, il genelinde yer yer kuvvetli olarak gece yarısına kadar etkili olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (lokal dolu yağışı, yıldırım, yağış anında anlık kısa süreli fırtına, lokal su bakını) karşı tedbirli olunması gerekmektedir denildi.

KOCAELÄ° DOLU VE FIRTINAYA TESLÄ°M / WEB TV

YAĞMUR VE DOLU HAYATI FELÇ ETTİ / WEB TV

AÅžIRI YAÄžIÅž D-100 KARAYOLUNU TRAFÄ°ÄžE KAPATTI

Aşırı yağış nedeniyle D-100 karayolu içmeler mevkiinde İstanbul istikametine trafiğe kapandı. Trafikte uzun kuyruklar oluştu. Özellikle Anadolu yakasında etkili olan yağış nedeniyle bazı vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı. Özellikle Tuzla, Sultanbeyli ve Pendik ilçelerinde dolu yağışı görüldü. Yağmur etkisini sürdürerek devam ediyor.

D-100 KARAYOLU TRAFÄ°ÄžE KAPANDI / WEB TV

İstanbul için zor akşam

ÇANAKKALE'Yİ SEL GÖTÜRDÜ 

Çanakkale’de öğleden sonra havanın gece gibi kararmasının ardından başlayan şiddetli yağmur, hayatı felç etti.

Haberin Devamı

YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ / FOTO GALERİ

ÇANAKKALE BİR ANDA VENEDİK'E DÖNDÜ / WEB TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hafta başından uyarı yaptığı Çanakkale, saat 15.30’da şiddetli yağışa teslim oldu. Gökyüzü siyah bulutlarla kaplanarak gece gibi karardı. Ardından gökgürültüsü ve çakan şimşeklerle bardaktan boşanırcasına yağış başladı. Yağmur nedeniyle başta kentin en işlek caddesi olan Demircioğlu Caddesi olmak üzere yollar sular altında kaldı. Sular, yollardan kaldırımlara taştı ve işyerlerine dolmaya başladı. İşyeri sahipleri ellerine aldıkları fırçalarla suların dükkanlarına girmesine engel olmaya çalıştı.

Demirciğlu Caddesi’nde seyir halinde bulunan araçlar ise suların farlarına kadar yükselmesi nedeniyle denizde yüzüyormuş gibi görüntü oluşturdu. Kentin hemen hemen her noktasında trafik tamamen felç oldu. Şiddetli yağışa yakalananların ise kapalı mekanlara sığınmaya çalıştığı görüldü.

Haberin Devamı

13 İL İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, Türkiye’nin bu akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtildi.  Yarın batı bölgelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Marmara bölgesinde Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa ve İstanbul’da, Ege bölgesinde İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla’da, Batı Akdeniz’de ise Antalya ve Burdur’da kuvvetli olması beklendiği kaydedildi. Meteoroloji, kuvvetli yağışın oluşturabileceği sel, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!