İstanbul' da okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil edildi?

Güncelleme Tarihi:

İstanbul da okullar tatil mi Hangi illerde okullar tatil edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 07:27

Kışın kendini göstermeye başladığı bugünlerde yurt geneli yine kara teslim oldu. Valilik tarafından gelen açıklamalarda bazı illerde okullar tatil edildi. Peki hangi illerde okullar tatil? Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Kar yağışı sebep olduğu olumsuzluklardan öğrencilerin etkilenmemesi için, illerden okulların tatil edilmesi ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Valilikten gelen açıklama ile bugün İstanbul'un okullar tatil edildi. İstanbul'un yanı sıra Kocaeli ve Sakarya' da da il genelinde eğitim ve öğretime ara verildi. Manisa ve Muğla' da ise bazı ilçe okulları için tatil kararı alındı.

İSTANBUL' DA OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

İstanbul Valiliği dün akşam saatlerinde etkisini artırması beklenen kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiğini duyurmuştu. Akşam saatlerinden itibaren kar yağmurla birlikte etkisini göstermeye başladı. İlerleyen saatlerde kar yağışı artmaya başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan tahminlere göre, kentte dün başlayan kar yağışının aralıklarla devam etmesi ve bugün öğleden sonra ise etkisini artırmasının beklendiği açıklandı.

Haberin Devamı

Kar yağışı sebebi ile yurt genelinde yaşanabilecek olumsuzluklara yönelik çalışmaların başlatıldığı gelen bilgiler arasında. Bazı illerde tuzlama çalışmaları sabah saatlerine kadar devam etti. Valilikten gelen açıklamaya göre;

"Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerine, 18 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür."

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Meteoroloji verilerine göre, kar yağışı salı akşamına kadar aralıklarla devam edecek.

KOCAELİ' NDE OKULLAR TATİL

Kocaeli Valiliği yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre yoğun yağmurun ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüşeceğinin, yarın gün boyu kar yağışının devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Kar yağışının araç ve yaya ulaşımında yol açabileceği olumsuzluğa, mağduriyete yer vermemek için il genelinde anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime bugün ara verildiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Aynı şekilde Sakarya'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Kentte taşımalı eğitim veren okullarda eğitime ara verildi.

MANİSA' DA VE MUĞLA' DA SON DURUM

Manisa' nın Demirci ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

Muğla'da da Kavaklıdere ilçesinde etkili kar yağışı nedeniyle kaymakamlık, ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!