İstanbul Bienali

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Bienali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 6. İstanbul Bienali bu akşam açılıyor. İlk etkinliğin 18 Eylül Cumartesi günü gerçekleşeceği Bienal 30 Ekim'e kadar sürecek. Küratörlüğünü İsviçreli Paolo Colombo'nun üstlendiği ve 32 ülkeden 57 sanatçının katıldığı Bienal'in bu yılki teması ‘‘Tutku ve Dalga’’. Bienal'in haftasonu etkinlikleriyse şöyle:

18 Eylül Cumartesi

Müzayede, saat 18.00, Aya İrini Müzesi, Sultanahmet

Marmara Depremi'nden sonra Bienal sanatçılarına yapılan çağrıya ilk yanıt verenlerin eserleri bir müzayedeyle depremzedeler yararına satışa sunulacak. Raffi Portakal ve Cenevre'de yerleşik ‘‘de Pury Luxembourg Art’’ın katkılarıyla düzenlenen müzayedeye Türk koleksiyoncularının yanı sıra Avrupa'dan da belli başlı sanat koleksiyoncuları katılacak. Müzayedede yaratıcıları arasında Gillian Wearing, Gavin Turk, Juan Munoz, Tony Oursler, Ugo Rondinone ve Ömer Uluç gibi, eserleri dünyanın belli başlı çağdaş sanat müzelerinde yer alan isimlerin de bulunduğu 20 yapıt yer alıyor.

Film gösterimi, Dolmabahçe Kültür Merkezi, İskele Cad. Beşiktaş

Gregory J. Markopoulos'un ‘‘Psyche’’ (1947-48) ve ‘‘Lysis’’ (1947-48) adlı renkli ve sesli filmleri saat 14.00'te, ‘‘The Illiac Passion’’ (1967) isimli filmiyse saat 18.00'de Dolmabahçe Kültür Merkezi'nde gösterilecek.

19 Eylül Pazar

Paneller, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oditoryumu, Meclis-i Mebusan Cad. Fındıklı

Saat 14.00'te gerçekleşecek ilk panel ‘‘Uluslararası Bienaller: Sanatın Coğrafyasını Yeniden Gözden Geçirmek mi, Kültür Turizmi mi?’’. Panelin yöneticisi Rene Block (Yönetmen, Documenta and Museum Fridericianum, Kassel), katılımcılarsa Kutluğ Ataman (sanatçı), Lisa Corrin (Sergi yönetmeni, Serpentine Gallery, Londra), Yuko Hasegawa (Küratör, Contemporary Art Museum, Kanazawa), Ivo Mosquita (Küratör, Fundaçao Bienal de Sao Paulo).

Saat 17.00'deki panelin konusuysa, ‘‘Anlatının Baştan Çıkarıcılığı: ‘Zola'nın 'Nana'sından Gillian Wearing'in 'Theresa Adlı Bir Kadın'ına’’’. Paneli Vasıf Kortun (bağımsız yazar ve küratör, ICAP'ın kurucusu) yönetiyor. Panele Katya Garcia-Anton (Küratör, ICA Exhibitions, Londra), Dan Cameron (Küratör, New Museum of Contemporary Art, New York), Elizabeth Janus (sanat eleştirmeni) ve Christopher Phillips (Editör, Art in America, New York) katılıyor. Her iki panelde de İnglizce/Türkçe ve Türkçe/İngilizce simültane çeviri yapılacak.

Film gösterimi

Gregory J. Markopoulos'un cumartesi günü Dolmabahçe Kültür Merkezi'nde gösterilen filmleri pazar günü 14.00 ve 18.00'de tekrar gösterilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!