İstanbul, Barcelona'ya misafir oldu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul, Barcelonaya misafir oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2009 16:45

Barcelona'daki La Merce Festivali'nde konuk kent olarak "İstanbul" yer aldı.

Haberin Devamı

İspanya'nın doğusundaki Barcelona kentinde yapılan "La Merce" festivali kapsamında, Türk kültür ve sanatına ilişkin düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü.

Festivalin bu yılki konuk kentinin İstanbul olması sebebiyle, Türk sanatı çok yönlü bir şekilde Barcelona sokaklarında tanıtılıyor.

Barcelona'nın Denizcilik Müzesi'ndeki büyük bir alan İstanbul'a ayrılırken, buradaki İstanbul fotoğraf sergisinin yanında ebru ve hat sanatı tanıtılıp, gölge oyunu oynatılıp, sema gösterisi de yapılıyor. Hat sanatıyla isimlerini yazdıran ya da ebru sanatıyla yapılmış bir resmi alan Katalanlar en çok gölge oyunu ve sema gösterisine ilgi duyarken, özellikle çocukların meraklı bakışlarla gösterileri izlediği görüldü.

Bugünkü etkinlikler kapsamında "Türk kahvesi eşliğinde sanatçılarla buluşma" adıyla düzenlenen organizasyonda Barcelona'ya gelen Türk sanatçılar, İspanyol basını ve yabancı sanatçılarla tanışma ve sohbet etme imkanı buldu. Baklava, şekerpare ve lokum gibi tatlıların eşliğinde Türk kahvesinin ve çayının içildiği buluşmaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet ve Türkiye'nin Barcelona Başkonsolosu Haldun Koç da katıldı.

Haberin Devamı

Bu arada festival kapsamında dün gece Barcelona'nın önemli meydanlarından Sant Jaume'de sahne alan "Baba Zula" grubu, meydanı tıklım tıklım dolduran kalabalığı coşturdu.

27 Eylüle kadar devam edecek festival kapsamında yarın akşam "Ceza" grubu da konser verecek.

İstanbul, Barcelonaya misafir oldu

 

 

 

16:19 24/09/09

"

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!