Diyanet 23 Mayıs il il iftar saatleri | İstanbul Ankara ve İzmir'de iftar saat kaçta yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Diyanet 23 Mayıs il il iftar saatleri | İstanbul Ankara ve İzmirde iftar saat kaçta yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2019 15:47

Ramazan ayının ilerlediği günlerde, vatandaşların iftar ve sahur saatlerine yönelik araştırmaları devam ederek gündemdeki yerini koruyor. Oruçlarını açacak olan vatandaşlar, Diyanet'in bilgileri doğrultusunda iftar saatlerini merak ediyor. Vatandaşlar, iftar hazırlıklarını bu bilgiler doğrultusunda tamamlayacaklar. Peki, bugün iftar saat kaçta? İşte, İstanbul Ankara ve İzmir ve diğer iller için iftar saatleri.

Haberin Devamı

İftar saatine yönelik araştırmalar, akşam ezanı saatinin yaklaşmasıyla birlikte yoğunlaştı. Ramazan'ın son günlerine doğru hızla yaklaşırken, bugün tuttukları oruçlarını saat kaçta açacaklarını merak eden vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı iftar saatlerini sorguluyor. Peki, bugün iftar saat kaçta yapılacak? İftara ne kadar kaldı?

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana gibi büyükşehirlerin iftar saatleri, bu şehirlerde ikamet eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar, her gün birkaç dakika fark eden iftar saatinin 23 Mayıs Perşembe günü saat kaçta olduğunu merak ediyor. İşte, 23 Mayıs il il Diyanet iftar saatleri...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2019 ramazan imsakiyesine göre bugün oruçlarını tutan vatandaşlar, İstanbul'da 20:29'da Ankara'da 20:10'da İzmir'de 20:29'da, Bursa'da 20:26'da Adana'da ise 19:52'de iftarlarını yapacak.

Haberin Devamı

Diğer illerde ikamet eden vatandaşlarımız da aşağıdaki linke tıklayıp bulundukları şehri seçtikten sonra iftar ve sahur saatlerini öğrenebilir.

Diyanet 23 Mayıs il il iftar saatleri | İstanbul Ankara ve İzmirde iftar saat kaçta yapılacak

ORUCA NASIL NİYET EDİLİR?

Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ile nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir Ancak imsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş, oruca aykırı bir iş yapılmamış olması gerekir. Aksi takdirde gündüz niyet caiz olmaz (Kâsânî, Bedâî’, II, 85). Bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 397, 400).

Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, “falanca kaza, keffaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Şafiî mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir. (Şirâzî, el-Mühezzeb, I, 331-332).

BAKMADAN GEÇME!