İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

İstanbul, Ankara ve İzmirde hava durumu nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 09:33

Hafta başında güneşli bir havanın hakim olduğu yurtta sıcaklıklar giderek artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıklar az da olsa düşmüştü. Vatandaşlar ilerleyen günlerde yağış olup olmayacağını merak ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak? Yağış gelecek mi? Sıcaklıklar artacak mı? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uzun vadeli hava durumu tahminine göre bugün az bulutlu hava tüm yurdu etkisi altına alırken, Çarşamba günü yurtta genel olarak aynı hava durumu etkili olacak. Ancak Çarşamba gününden sonra sıcaklıkların düşmesi ve yağışlı havanın tekrar yurdu etkisi altına alması bekleniyor. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’de hava durumu:

İSTANBUL YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNE GİRECEK

Hafta sonundan itibaren sıcak havanın görüldüğü İstanbul’da bugün hava sıcaklığının 20 dereceye yaklaşması beklenirken, parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı bilgisi verildi. Buna göre bugün İstanbul’da en yüksek hava sıcaklığı 19 derece, en düşük hava sıcaklığı ise 9 derece olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre ise İstanbul yarından itibaren sağanak yağışın etkisi ile güne uyanacak. En düşük sıcaklığın 9 derece, en yüksek sıcaklığın ise 16 derece olmasının beklendiği İstanbul’da yarın sağanak yağış olacak. Sıcaklıkların da düşeceği İstanbul’da yağışın hafta sonuna kadar sürmesi beklenirken, sıcaklıkların da aynı oranda düşmesi ve 15 derecenin altını görmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ANKRA’DA SICAKLIK 20 DERECEYE ÇIKIYOR

Bugün parçalı bulutlu havanın hakim olacağı Ankara’da en yüksek sıcaklık 18 derece, en düşük sıcaklık ise 3 derece olarak belirlendi. Hafta sonu mevsim normallerinde olan sıcaklık nedeniyle kendini dışarıya atan Ankara’lılar ilerleyen günlerde yağışlı havanın etkisini hissedecekler.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre Ankara’da yarın az bulutlu bir hava etkili olacak. Öte yandan 20 dereceyi görecek olan Ankara’da en düşük sıcaklığın 3 derece, en yüksek sıcaklığın ise 20 derece olması bekleniyor. Ancak yarından sonra Ankara’da sıcaklıkların düşeceği ve sağanak yağışın şehri etkisi altına alacağı bilgisi verilirken, yağışın hafta sonuna kadar devam edeceği ve sıcaklıkların 11 dereceye kadar düşeceği ön görülüyor.

İZMİR’DE SAĞANAK YAĞIŞ GÖRÜLECEK

Hafta sonu oldukça sıcak havanın görüldüğü İzmir’de hafta başında bulutlu hava etkisini göstermişti. Bugün az bulutlu havanın görüleceği İzmir’de en düşük sıcaklık 10 derece, en yüksek sıcaklık ise 21 derece olacak.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre yarın İzmir hafif sağanak yağışın etkisine girecek. En düşük sıcaklığın 11 derece, en yüksek sıcaklığın 22 derece olacağı İzmir’de yağışın hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor. 20 derecenin üzerini gören İzmir’de sıcaklıkların 15 dereceye kadar düşeceği ön görülüyor.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN.

BAKMADAN GEÇME!