İstanbul Adliyesi'ne 'elveda'

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Adliyesine elveda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2011 11:37

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın hizmete girmesiyle birlikte boşaltılan Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi, üzerine ‘Elveda’ yazılı afiş asılarak tamamen boşaltıldı. Adliye binasına bazı savcı ve personelle birlikte gelen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, istanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bina için kent müzesi projesi bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

ÇOLAKKADI: YAKLAŞIK 60 YILDIR HİZMET VERİYORDU

Saban erken saatte adliye önüne gelen adliye çalışanları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı da bazı savcılarla bir araya geldiler. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından Başsavcısı Turan Çolakkadı kısa bir açıklama yaptı. Başsavcı Turan Çolakkadı, binanın yaklaşık 60 yıldan bu yana hizmet verdiğini birçok hakim ve savcının buradan emekli olduğunu belirtti. Sultanahmet’teki binanın kendileri için ayrı bir yeri bulunduğunu ve birçok meslektaşının bu binada hatıraları olduğunu kaydeden Başsavcısı Turan Çolakkadı, "Ancak Çağlayan’daki adliye çok modern bir merkez oldu. Adliyedeki dosyalar ve evraklar arşiv yönetmeliğine göre taşınıp değerlendirilecek" dedi.

BELEDİYENİN MÜZE PROJESİ VAR

Basın mensuplarının, "Binanın bundan sonra ne olarak kullanılacağı" ile ilgili bir soruyu da Turan Çolakkadı, "Binanın anahtarları bizde. Büyükşehir Belediyesi’nin burayla ilgili kent müzesi projesi var. Ancak henüz netleşen bir karar yok" diyerek yanıtladı. Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Sabri Bayındır, kendisinin de bir süre bu binada görev yaptığını belirtti.

Daha sonra basın mensuplarının adliye içinden görüntü almasına izin verildi. Basın mensupları boş koridorları ve açık olan bazı mahkeme salonlarını görüntüleme imkanına sahip oldu. Bazı televizyon muhabirleri ise, adliye içinden son kez anons yaptı.

Haberin Devamı

SULTANAHMET ADLİYESİ'NE BÖYLE VEDA ETTİLER / Foto Galeri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!