İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nda istifa

Güncelleme Tarihi:

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansında istifa
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2009 13:00

“İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı” Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu ile 3 yürütme kurulu üyesi görevlerinden istifa etti.

Haberin Devamı

Çolakoğlu ile yardımcılıklarını yürüten Prof. Dr. İskender Pala ve Gürhan Ertür ile yürütme kurulu üyesi Prof. Dr. Metin Sözen, istifalarına ilişkin ortak yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İstanbul'u 2010 yılında Avrupa'nın Kültür Başkenti yapmak için uzun zamandır gayretle çalıştıklarını ifade eden üyeler, “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti” Yürütme Kurulu üyeliğinden kendi iradeleriyle istifa ettiklerini belirttiler.

İstanbul ve Türkiye için büyük bir fırsat olarak gördükleri bu projede güzel şeyler yapmak istediklerini kaydeden üyeler, projelerin bazılarını yaptıklarını, bazılarını yürürlüğe koyduklarını, bazılarını tasarladıklarını, bazılarının ilişkilerini kurduklarını kaydettiler.

Karşılaştıkları olumsuzlukları giderme konusunda gayret göstermelerine rağmen birtakım engellere de takıldıklarını vurgulayan üyeler, ortak açıklamada şunları açıklamaları kaydetti:
“İstanbul'un, 2010 yılında hak ettiği başarıyla kültür başkenti olabilmesi ve bu projenin her bakımdan mükemmel yürümesi yolunda biz de ayrı bir engel olmak istemediğimiz için şimdi kenara çekiliyoruz. İstifamız kişi yahut kurumlara karşı yapılmış bir hareket olmayıp, tamamen projenin selameti amacını gütmektedir.
Bizler, ülkemizin kültür sanatla ilgili önemli kişilerinin yer aldığı danışma kurulu tarafından seçildik. Teveccüh ve iyi niyetlerine teşekkür ederiz. Danışma kurulu tarafından seçilecek yeni üyelere, arzu ettikleri takdirde destek olmaya devam edeceğiz. Çalışmalarını huzur ve güvenle yürütebilmeleri adına da, kişilik haklarımız saklı kalmak koşuluyla bizim çalıştığımız dönemle ilgili susma hakkımızı kullanacağız. 'İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentliği' sürecinin başarıya ulaşmasını yürekten destekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!