İşsizlere vergi muafiyeti uyarısı

Güncelleme Tarihi:

İşsizlere vergi muafiyeti uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2007 17:02

Haberin Devamı

SOSYAL Demokrat Parti Genel Başkanı Kurt Beck, bu işin bürokrasiye gerek olmadan çözülmesini isterten, iş aşansları katı tutumlarından vazgeçmiyor. Ayna zamanda Radyo Televizyon Vergisi Tahsilat Kurumu'nun (GEZ) başında bulunan Kurt Beck, Hartz IV yardımı alanların Federal İş Ajansı (BA) ile GEZ kurumunun inatlaşması nedeniyle mağdur durumda kaldıklarını belirterek, "Bu sorun derhal çözülmeli. İki kurum bir araya gelerek sorunu çözemezse sorunu özel uygulamalarla çözeriz" uyarısında bulundu.

Beck'in sözcüsü Walter Schumacher yaptığı açıklamada, "Federal İş Ajansı (BA) ve GEZ yetkilileri derhal bir çözüm bulmalı. Olan zaten maddi durumu zorda olan insanlara oluyor. İki kurum bir araya gelerek Hartz IV alanların GEZ aidatından muaf tutulmalarını sağlamalı" dedi.

Haberin Devamı

BA bugüne kadar yardıma muhtaç olanlara yazılı belge veriyor, bu belgeler GEZ'e gönderilerek yardıma muhtaç kişiler vergiden muaf tutuluyordu. Ancak GEZ aylar önce bilgilerin elektronik yoldan kendilerine iletilmesini istedi. BA bunu kişiye ait özel bilgilerinin korunması yasası çerçevesinde red etti. Vergiden muaf olmak isteyen kişiler ise BA ile GEZ kavgasının arasında kaldı. Yapılan hesaplara göre bu durumda olanlardan toplanan haksız verginin yıllık tutarı 700 milyon Euro civarında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!