İsrail'in yeni Genelkurmay Başkanı

Güncelleme Tarihi:

İsrailin yeni Genelkurmay Başkanı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 10, 2011 10:45

Turkel Komitesi, Çarşamba günkü açıklamasında, Tümgeneral Benny Gantz’ın İsrail Güvenlik Güçleri’nin başına geçmek için yeterli vasıflara sahip olduğunu belirtti.

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor    
Haberin Devamı

 

Bu şekilde, Gantz’ın, Pazartesi günü görevini bırakacak  mevcut Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi’nin yerine geçmesi onaylanmış oldu.

 

Komite, Gantz’ı, 2000 yılında bir sınır polisinin ölümü ve 2005 yılındaysa özel işleri için ordudan fazla bir ödeme aldığına yönelik suçlamalardan muaf tuttu.

 

Gantz’ın yerine, İsrail ordusunun başına gelmesi beklenen isim Tümgeneral Yoav Galant’tı. Ancak, Moşav Avikam’daki evinin yanındaki araziye yasadışı el koyduğu iddialarından dolayı, Galant’ın bu görev için yeterli meziyetlere sahip olmadığına karar verildi.

 

Haberin Devamı

Galant’ın yeni Genelkurmay Başkanı olarak atanamamasının ardından, Başbakan Benjamin Netanyahu, yeni adayın belirlenmesinde daha aktif rol oynadı.

 

Aşkenazi’nin görevinin sona ereceği günün öncesinde, Savunma Bakanı Ehud Barak ve Netanyahu’nun, Turkel Komitesi’nin verdiği kararı onaylaması bekleniyor. Öte yandan, ordunun hiyerarşik yapısında değişikliğe gitmemesi beklenen Gantz’ın  daha deneyimli olduğu için bu göreve getirildiği belirtildi.

 

Netanyahu’nun Gantz’ın yeni Genelkurmay Başkanı olarak atanmasına sıcak baktığı düşünülüyor ancak, ordunun üst rütbeli subayları ve hükümet, Tümgeneral Gadi Eizenkot’a öncelik verilmesini istiyordu.

 

DÜNYA BASININDA BUGÜN ÖNE ÇIKAN MANŞETLER

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:  Â
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!