İsrail'in vurduğu TIR'ın şoförü Türkiye'ye giriş yiptı

Güncelleme Tarihi:

İsrailin vurduğu TIRın şoförü Türkiyeye giriş yiptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2006 22:00

İsrail'in Lübnan'a dün düzenlediği hava saldırısında Bekaa vadisinde aracının yanına füze düşen Türk TIR'ının şoförü Musa Sevim, Yayladağı Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaparak, Hatay'ın Altınözü ilçesindeki evine geldi.

Altınözü'nün Türkmen köyünde yaşayan 9 çocuk babası Musa Sevim, yaklaşık 30 yıldır taşımacılık yaptığını ve sık sık komşu ülkelere mal götürdüğünü bildirdi.

Suriye gümrüğünde işlemlerinin tamamlanmasının ardından Lübnan'a girdiğini, Bekaa'da aracın yanına füze düştüğünü anlatan Sevim, şunları kaydetti:

“Bombalama başlayınca aracımı terkettim. Saldırının bitmesinin ardından Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'ni arayarak, yurda geri dönmek için yardım istedim. Büyükelçilik yetkilileri, Türkiye'ye gidebilmem için adeta seferber oldular, ilgili yerleri arayarak ülkeme geri dönebilmem için çaba sarfettiler. Canımı zor kurtardım, aracımı ise bırakmak zorunda kaldım.”

Gıda malzemesi taşıdığını ifade eden Sevim, Lübnan'daki durumun çok kötü olduğunu ve kurtulduğu için çok sevindiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!