İsrail'in saldırılara yanıtı sert oldu

Güncelleme Tarihi:

İsrailin saldırılara yanıtı sert oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2011 11:23

İsrail’in Mısır sınırına yakın bölgesinde dün yaşanan kanlı saldırıların ardından, İsrail uçakları bu sabah Gazze Şeridi’ndeki Hamas karakollarını vurdu.

Haberin Devamı

Dün Eylat bölgesinde yaşanan silahlı saldırılarda ve patlamada, toplam 8 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi ise yaralandı. İsrail yönetiminin Mısır’ın yeni hükümetini Sina bölgesi üzerindeki kontrolü yitirmekle suçlaması iki komşu arasındaki tansiyonu yükseltti.

 

İsrail güçlerinin sınırda başlattığı operasyonda en az yedi saldırgan öldürüldü. Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, İsrail'in operasyonu sırasında dün üç bugün de iki Mısırlı güvenlik görevlisinin çapraz ateş sırasında hayatını kaybettiğini bildirdi.

 

Mısır Genelkurmay Başkanı'nın ölümleri soruşturmak üzere Sina'ya gideceği bildirildi.

 

Haberin Devamı

Devlet televizyonu Nile TV de Mısır'ın asker ölümleriyle ilgili İsrail'e bir protesto mesajı yolladığını ve soruşturma istediğini bildirdi.

 

İsrail, saldırılar için Gazzeli militanları suçlarken, misilleme olarak birkaç saat içinde Gazze Şeridi’ne bir hava operasyonu başlattı. Saldırının sorumlusu olduğu öne sürülen Halk Direniş Komiteleri örgütünün lideri ve dört üyesi öldürüldü.

 

GAZZE'DE 8 ÖLÜ 17 YARALI

Gazze’den gelen haberlerde toplamda sekiz kişinin öldürüldüğü bildirildi. Sağlık yetkilileri ölenler arasında 13 yaşında bir çocuğun da olduğunu ve çeşitli saldırılarda 17 kişinin yaralandığını aktardı.

 

Gazze Şeridi’nden İsrail’in güneyindeki şehirlere ise en az 10 roket ateşlendi. İsrail ordusu füzelerden birinin havada düşürüldüğünü bildirdi. Aşdod’u hedef alan füzelerden iki tanesi yıkıma neden olurken, bir sinagog ve bir okulda yaralanmalar oldu.

 

İsrail, Mısır güvenlik güçlerinin son dönemde artan çabalarına karşın, saldırganların Sina Çölü üzerinden geldiğini öne sürdü. Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir İsrailli yetkili, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, “Umuyoruz, dün sınırda yaşanan terör saldırısı Mısır tarafının Sina’daki egemenliğini daha aktif bir şekilde uygulaması için bir itici güç olur” dedi.

 

Haberin Devamı

Mısır’ın radikal unsurların Sina’da bir platform oluşturduğunu görmek istemediğini düşündüklerini ifade eden yetkili, “Bizim tahminimiz bunun hem onların çıkarlarına hem de bizim çıkarlarımıza zarar vereceği yönündedir” dedi.

 

HALK DİRENİŞ KOMİTELERİ'NDEN İNTİKAM YEMİNİ

Gazze’de faaliyet gösteren ve çoğu zaman Hamas’tan bağımsız hareket eden Halk Direniş Komiteleri’nden yapılan açıklamada ise örgütün komutanı Kemal el Nairab, yardımcısı İmad Hamas ve üç üyenin Refah’a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği belirtildi.

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, televizyonda yaptığı konuşmada, “Halkımızı öldürme emri verip Gazze’de saklananlar artık yaşamıyor” dedi.

 

Haberin Devamı

Halk Direniş Komiteleri ise İsrail’den “çifte intikam” alınacağı yeminini etti. Refah’ta yaşayan Filistinliler saldırı sırasında evin sahibi olan dokuz yaşındaki bir çocuğun da öldürüldüğünü öne sürdü.

 

Grup dünkü saldırılarının kendileriyle bir alakası olmadığını belirtti ancak bu sabahki füze atışlarının sorumluluğunu üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!