İsrail'den sürpriz İran çıkışı

Güncelleme Tarihi:

İsrailden sürpriz İran çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2012 17:06

İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz ile Savunma Bakanı Ehud Barak, İran'ın henüz nükleer silah üretimine geçme kararı almadığını belirtti.

Haberin Devamı

Benny Gantz, Haaretz gazetesine yaptığı açıklamada, "İran'ın bomba elde etme yolunda ilerleyeceğini, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in istemesi durumunda İran'ın atom bombası elde etme konusunda ilerleme kaydedeceğini, ancak öncelikle bu yönde bir karar alması gerektiğini" belirtti.

Gantz, uluslararası yaptırımların "hem diplomatik hem de ekonomik açıdan meyvelerini vermeye başladığını" iddia etti.

İsrail Genelkurmay Başkanı, İran yönetiminin son derece rasyonel insanlardan oluştuğunu ve böyle bir hata yapmayacaklarına inandığını dile getirdi.

İran'ın nükleer programını tamamen sivil bir zemine taşımaması durumunda, bir şeyler yapmak zorunda kalacaklarını anlatan Gantz, "Artık bu meselenin ortalarında değil, sonlarında bir yerlerdeyiz" dedi.

Haberin Devamı

Haaretz gazetesi, Genelkurmay Başkanı Gantz'ın İran'ın nükleer tesislerinin bombardımana dayanıklı olmadığını, bunun, İran'ın nükleer programının zaafı olduğunu söylediğini de aktardı.

Gantz'ın verdiği mülakatta İran'ın nükleer silah yapımına gitmeyeceği düşüncesinde olmasına rağmen, "Bir asker her ihtimale hazır olmak zorundadır. Bütün silah kapasitemizi kullanmaya hazırlıklıyım. Siyasi liderliğe cesur ve çetin kararlar almak düşüyor" diye konuştu.

BARAK: İRAN'I DURDURMA ŞANSI VAR

Ehud Barak da İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, "İran'ın henüz atom bombası üretme kararı almadığını" söyledi.

Barak, yaptırımların etkisiyle ilgili olarak da "eğer Amerikalılar ve Avrupalılar ile kendileri kararlı olurlarsa, nükleer silah elde etmeden önce  İran'ı durdurma şansının bulunduğunu" söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!