İsrail'de misilleme

Güncelleme Tarihi:

İsrailde misilleme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin Sudan ve Afganistan'ı vurmasına bir misilleme de Hamas'tan geldi. Tel Aviv'de otobüs durağında patlayan bomba biri ağır 12 kişiyi yaraladı.

Radikal İslamcı terör örgütü HAMAS'ın İsrail'i tehdit etmesinden tam bir gün sonra dün sabah meydana gelen patlama Tel Aviv'in en kalabalık merkezinde meydana geldi. Otobüs durağındaki bir çöp sepetine yerleştirilen parça tesirli bomba ayrıca çevredeki araçların ve binaların da hasar görmesine yol açtı.

Bebek de var

Tel Aviv'de 1997 yılının mart ayında bir Hamas militanının bir kafeye düzenlediği ve 3 kadının ölümüne yol açan intihar saldırısından bu yana bu kentte ilk kez düzenlenen saldırıda yaralılar arasında 17 aylık bir bebek de var. Bombanın tahrip gücünün yüksek olmamasına rağmen görgü tanıkları 12 yaralıdan birinin bacağının koptuğunu söylediler.

Şeyh'in tehdidi

Patlamadan tam bir gün önce HAMAS'in lideri Şeyh Ahmed Yasin, Gazze'deki bir toplantı sırasında, ABD'nin geçtiğimiz hafta Afganistan ve Sudan'a düzenlediği saldırılara misilleme olarak örgütün İsrail'i vuracağı tehdidinde bulunmuştu. Yasin, dün patlamayla ilgisi olup olmadığı yolundaki bir soruyu ‘‘Saldırı radikal Yahudileri tahrik etmek isteyen Yahudi militanlar tarafından gerçekleştirilmiş olabilir’’ iddiasında bulundu.

Netanyahu kükredi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu patlamadan sonra, Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın Gazze ve Batı Şeria'da militan avına çıkmasını istedi. Netanyahu, ‘‘Filistinli yetkililer teröre karşı etkili bir şekilde mücadele etmedikleri takdirde barış olmaz’’ dedi. Yaser Arafat ise patlamayla ilgili açıklamada bulunmaktan kaçındı.

<>

1993 yılında FKÖ lideri Arafat ile barış anlaşmasının imzalanmasının ardından birçok patlamaya sahne olan İsrail'deki son patlama sinirleri gerdi. Patlamada hafif yaralanan bir genç kadın doktorların yardımı ile hastaneye götürülüyor. Tel Aviv'in en işlek caddesindeki patlama, çevredeki araçlara ve binalara büyük zarar verdi. Patlamadan sonra olay yerine gelen polis ve terör uzmanları bombanın nerede imal edildiğini tespite çalışıyorlar.

Takside yaralandı

Tel Aviv'in merkezindeki Allenby Caddesi'nde düzenlenen saldırıda, yoldan taksi ile geçmekte olan bir kadın ağır yaralandı. Sedye ile ambulansa taşınan kadının sağlık durumu ciddi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!