İsrail’i boykot çağrısı

Güncelleme Tarihi:

İsrail’i boykot çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2013 20:31

Üç hafta önce İstanbul’da verdiği konserde Gezi Parkı eylemlerinde ölenleri anarak gündem yaratan Pink Floyd grubunun kurucusu Roger Waters yine bir eylemle gündemde.

Haberin Devamı

Rock’ın dev ismi Waters, açık bir mektup yazarak İsrailli yetkilileri insan haklarını ihlal etmekle suçladı ve bu ülkeye karşı boykot çağrısında bulundu. Waters, Filistin yanlısı Electronic Intifada’da sitesinde yayınlanan mektubunda İsrail’i ırkçılık yapmak ve etnik temizlik uygulamakla suçladı.


Waters, müzisyen arkadaşlarını İsrail’i boykot etmeye de çağırdı. 70 yaşındaki müzisyen mektubunda şöyle yazdı: “Rock and Roll ailesindeki kardeşlerim, size bu mektubu ben ve dünyadaki binlerce sanatçı tarafından uygulanan İsrail’e karşı kültürel boykota katılmanız için yazıyorum. İsrail, uluslararası hukuk ve evrensel insan haklarına uygun davranana kadar İsrail’de sahneye çıkmayarak, gösteri yapmayarak veya İsrail hükümetiyle bağlı hiçbir kurumdan ödül veya fon kabul etmeyerek İsrail’deki ve işgal altındaki Filistin’deki ırkçı uygulamalara karşı çıkan bizlere katılın lütfen.” İsrail yönetimi Waters’ı kınadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!