Isparta'ya ÅŸehit ateÅŸi düÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

Ispartaya şehit ateşi düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2020 20:05

Kars'ta teröristlerle girilen çatışmada yaralanan ve bölgeden helikopterle alınarak götürüldüğü hastanede şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'nin (34) Isparta'daki ailesine acı haber verildi.

Haberin Devamı

Kars'ın Kağızman ilçesi Çemçe bölgesinde yürütülen operasyon kapsamında bugün saat 15.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlandı. Çatışmada yaralanan Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi, helikopterle götürüldüğü Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde doktorların müdahalesine rağmen şehit oldu. Şehidin Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Alcıklar Mahallesi'nde oturan Hayriye ve Mehmet Emin Çiftçi çiftine acı haber, Kaymakam Onur Yılmazer, Belediye Başkanı İsa Çarkacı ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yılmaz Ulutaş tarafından verildi.

Åžehidin ailesi büyük üzüntü yaÅŸarken, evin önüne ÅžarkikaraaÄŸaç Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu ve dev Türk bayrağı asıldı. Haberi alan ÅŸehidin yakınları ve komÅŸular da taziye için eve geldi.Â

Ispartaya şehit ateşi düştü

Evli ve 1,5 yaşında Mete adında 1 çocuk babası olan Şehit Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'nin Isparta merkez İskender Mahallesi'nde oturan eşi Secaat Çiftçi'ye ise şehadet haberini askeri yetkililer ulaştırdı. Haber verilmesi sonrası şehidin buradaki evine de dev Türk bayrağı asıldı. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ile Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de eve gelerek şehidin eşi ve diğer yakınlarına taziyede bulundu. 

Haberin Devamı

Kars Ä°l Jandarma Komutanlığı Kağızman Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda 2018 yılından bu yana görev yapan Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ise 2009 yılında katıldığı öğrenildi.Â

Ispartaya şehit ateşi düştü

Ispartaya şehit ateşi düştü

KARS VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kars Jandarma Komutanlığına bağlı Kağızman Jandarma Komando Tabur Komutanlığınca, Kağızman Çemçe bölgesine düzenlenen Kapan-8 Harekatı'nda bölücü terör örgütüyle girilen çatışmada, Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi ile iki askerin yaralandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Yaralı askerlerin helikopterle Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesine sevk ediliği ifade edildiği açıklamada, yaralı askerlerden Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'nin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi. Açıklamada, tedavisi süren iki askerin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

Kapan-8 Harekatı'nda 3 bölücü terör örgütü mensubunun silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ'DEN TAZİYE MESAJI

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars'ın Kağızman ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Yüzbaşı Ferhat Çiftçi için taziye mesajı yayımladı.

Öksüz, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Kapan-8 Harekatı'nda bölücü terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit düşen kahraman Mehmetçiğimiz Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum."

CUMHURBAÅžKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY'DAN TAZÄ°YE MESAJI

Oktay, Kars'ın Kağızman ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan asker için Twitter hesabından paylaştığı taziye mesajında, "Bu kalleş saldırının hesabını soracağız. Terörün kökünü bu topraklardan kazımaya kararlıyız." ifadesini kullandı.

Oktay, şehit askere Allah'tan rahmet, ailesine ve millete başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!