İşletmelerinde çalışan kadınları fuhşa sürüklemişler! 'Ya Adana’yı terk edersin ya da seni öldürürüz'

Güncelleme Tarihi:

İşletmelerinde çalışan kadınları fuhşa sürüklemişler Ya Adana’yı terk edersin ya da seni öldürürüz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 10:36

Adana’da polis operasyonuyla çökertilen organize suç örgütünün, işlettiği bar ve meyhanelerde ‘konsomatris’ olarak çalıştırdığı kadınları zorla fuhşa sürüklediği ortaya çıktı. Örgütten ayrılıp, başka işletmelerde çalışmak isteyen kadınların ise “Ya Adana’yı terk edersin ya da seni öldürürüz” diye tehdit edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, Yüreğir ilçesinin Kiremithane ve Tahsilli mahallelerinde uyuşturucu ticareti, kasten öldürme ve yaralama, kumar oynatma ve kumar yoluyla borçlandırarak haksız kazanç elde etme suçlarını işlediği belirlenen organize suç örgütünü, 6 aylık teknik ve fiziki takiple deşifre etti. Liderliğini A.D.’nin yaptığı öne sürülen örgüte yönelik 14 Mayıs sabahı düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı çıkarılan 36 şüpheliden 31’i yakalandı.

13 TUTUKLAMA

Kentteki farklı noktalarda meyhane ve bar açan örgütün kumar oynattığı, rakip işletmeleri ise kapatmaya zorladıkları ya da engellemeye çalıştıkları, karşı gelenleri ise tehdit ettikleri öğrenildi. Örgüt üyelerinin, 25 Mart 2019’da Seyhan ilçesi Kuruköprü Mahallesi’ndeki bir barı bastıkları çıkan silahlı kavgada ise müşteri olan Ömer İmre’yi (36) öldürüp, Tuncay Bozdoğan’ı ise yaraladıkları belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında A.D.’nin de olduğu 13 kişi tutuklandı, 11'i adli kontrol şartı, 7'si ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

4 KADIN KURTARILDI

Operasyonun ardından suç örgütünün işlettiği bar ve meyhanelerde ‘konsomatris’ olarak çalıştırdığı kadınları, zorla fuhşa sürüklediği ortaya çıktı. Fuhuş yapmak istemeyen kadınların da örgüt tarafından, “Eğer istediğimizi yapmazsan seni öldürürüz. Yüzünü tanınmaz hale getirir, insan içine çıkamaz hale düşersin” diye tehdit edildiği belirtildi. Ayrıca örgütten ayrılıp, kentteki başka işletmelerde çalışmak isteyen kadınların da “Ya Adana’yı terk edersin ya da seni öldürürüz” diye tehdide maruz kaldıkları bildirildi. Polis, düzenlediği operasyonla 4 kadını kurtarırken, çoğu kadının çetenin kendisine zarar vermesinden çekindiği için korkup sustuğu ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!