“İslam ile Müslüman ayrımını anlamıyorum”

Güncelleme Tarihi:

“İslam ile Müslüman ayrımını anlamıyorum”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2012 00:00

Almanya’nın yeni Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un haftalık “Die Zeit” Gazetesi’ne verdiği demecinde, “Almanya’da yaşayan Müslümanlar buraya ait” deyip selefinin 2010’da yaptığı “İslam, ülkemizin bir parçasıdır” şeklindeki açıklamasıyla arasına mesafe koyması çeşitli çevrelerden tepki çekti.

Haberin Devamı

Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, “Ben İslam ile inançlı Müslümanlar arasında bir ayrım yapılmasını anlayamıyorum. Şayet Alman Cumhurbaşkanı burada yaşayan Müslümanların Almanya’ya ait olduğunu söylüyorsa, doğal olarak İslam da Almanya’ya aittir” dedi. Özdemir, Almanya’ya Müslümanların 1960’lı yılların başından itibaren gelmeye başladığına işaret ederken, “Bu insanlar kendileriyle birlikte kültürlerini, dillerini ve dinlerini de getirdiler. Bunu zamanında gören dönemin Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, 2006 yılında ‘İslam ülkemizin bir parçasıdır. Anayasa şemsiyesi altında İslam da diğer dinler de yaşanmalı ve yaşatılmalı’ açıklamasında bulunmuştu” diye konuştu.

Tarihi çarpıtmayın

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek, Avrupa’nın İslam dünyasının kültüründen etkilendiğine dikkat çekerken, “Bunun aksini savunmak tarihi çarpıtmak anlamına gelir” dedi. Almanya Türk Toplumu (TGD) Başkanı Kenan Kolat da, “Ben Alman Cumhurbaşkanı Gauck’a tarih kitaplarına bir göz atmasını öneririm. İslam hem Avrupa’nın hem de Almanya’nın tarihinde etkili olmuştur” yorumunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!