İslam dünyasının sorunlarını tartışmalıyız neden kan!

Güncelleme Tarihi:

İslam dünyasının sorunlarını tartışmalıyız neden kan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 21:14

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal Belediyesi, Türk Ocakları İstanbul Şubesi ve İstanbul Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlenen ‘Günümüz İslam Dünyasındaki Meseleler ve Çözüm Yolları’ sempozyumuna katıldı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, sempozyumda özetle şunları söyledi:

İNANÇ SİYASETİ OLMAZ

“İslam dünyasının sorunlarını başkaları tartışırken, neden biz tartışmıyoruz? Nedir meseleler? Neden kan akıyor İslam dünyasında? Neyin bedeli için, hangi gerekçelerle akıyor? Aklımızı kullanacağız, bu sorunları tartışacağız, çözüm üreteceğiz. Bir yıl önce Ankara Garı önündeki bombalı saldırıyı düzenleyenler, İslam dünyasının ismini kullanan terör örgütleri. O terör grupları kimdi? IŞİD denilen terör grubuydu. Yani kendisine Irak-Şam İslam Devleti adını veren, İslamiyeti kullanan bir terör örgütüydü. Bugün bu toplantının önemi de buradan kaynaklanıyor. Bana göre Peygamberimiz dünyanın en büyük devrimcilerinden biridir. Köleliği kaldırdı, kadın erkek eşitliğini sağladı ve pek çok değişime, dönüşüme hizmet etti. Müslümanlığı, Müslümanlık anlayışını kanla tanıştırıyorsunuz ve buna siz Müslümanlık diyorsunuz, terörle tanıştırıyorsunuz ve buna Müslümanlık diyorsunuz. Bizim bunu masaya yatırmamız lazım.

Haberin Devamı

4 HALKADAN OLUŞAN ÇÖZÜM

Sevgili Peygamberimizin torunlarının Kerbela’da şehit edildiği bir aydayız. 10 askerimiz şehit oldu, bombayla. İnanç üzerinden, etnik kimlik üzerinden şiddet neye yarar, neye katkı verir? Türkiye üzerinde, İslam dünyası üzerinde hesapları olanların hesaplarını güçlendirir. İnanç üzerinden siyaset olmaz, kimlik üzerinden, yaşam tarzı üzerinden siyaset olmaz.

4 halkadan oluşan bir çözüm önerisi paketi sizlere sunacağım. Birinci halkamız demokratikleşmedir. İkinci halkamız din ve vicdan özgürlüğüdür. Üçüncü halkamız sosyal devlet. Dördüncü halkamız, hukuk devleti. Adalet, İslam ve diğer tüm dinlerin temel taşı olarak kabul edilmektedir. İslam dünyası acaba adalete ne kadar önem veriyor? İslam dünyasını yönetenler ne kadar adil, ne kadar doğru? Üstünlerin değil, hukukun üstünlüğünü savunan bir devlet anlayışı.”

Kılıçdaroğlu, konuşmacıları dinlediği sırada salonda bulunan 7 kişi, Ankara Garı patlamasıyla ilgili gösteri düzenledi. Slogan atan kişiler, polis tarafından salondan çıkarıldı.

BAKMADAN GEÇME!