İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2019 10:14

Sağlık Bakanlığı personel alımı kapsamında ambulans sürücüsü, hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi ve güvenlik görevlisi gibi birçok farklı branşta yapılacak alımlar için süreç devam ediyor. Geçtiğimiz hafta başvurularını tamamlayan vatandaşlar, şimdi İŞKUR ve Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek haberlere odaklanmış durumda. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı'nın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde görevlendirmek üzere 6 bin 409 sürekli işçi alımı yapılacak. Söz konusu alımlar için başvurular İŞKUR üzerinden 31 Aralık 2018 - 4 Ocak 2019 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Gözler şimdi sonuçların açıklanacağı tarihte. İşte, Sağlık Bakanlığı personel alımına dair detaylar...

TARİH BELLİ OLDU MU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir süre önce müjdelediği, bakanlığın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere sürekli işçi alımı için başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Kura usulüne bağlı taleplerde, İŞKUR tarafından Sağlık Bakanlığına gönderilmesine müteakip sınava alınacak asıl ve yedek listeler belirlenecek. Bu hususta gelişmeler oldukça aktaracağız.

Haberin Devamı

O KİŞİLERİN BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYECEK

İlan edilen kadrolar için yapılacak sınavda başarı göstererek atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek.

Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir iş yeri (çalıştırılacağı il) ve bir meslek koluna başvuru yapabildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecek.

YHGM'NİN İNTERNET SİTESİ TAKİP EDİLMELİ

Kura usulüne tabi taleplerden, bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı, biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı, elektrikçi (genel), güvenlik görevlisi (silahsız), klinik destek elemanı (hastane), şoför (yolcu taşıma), veri giriş kontrol işletmeni ve yardımcı klinik elemanı (diş) mesleklerine ilişkin başvuru listesi, İŞKUR tarafından Sağlık Bakanlığına gönderilmesine müteakip sınava alınacak asıl ve yedek listeler belirlenecek.

Sınava alınacak asıl adayların listesi, İŞKUR'un gönderdiği ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle münhal kadronun dört katı, öncelik hakkına sahip olarak başvuranların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle münhal kadronun dört katı olarak noter huzurunda kurayla belirlenecek. Kurayla aynı sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan liste de oluşturulacak.

Haberin Devamı

Belirlenen asıl ve yedek aday listeleri Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "www.yhgm.saglik.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamındaki taleplerden, ambulans sürücüsü ile hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi meslekleri için KPSS puanı, öncelik hakkına sahip olanlardan ise öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgenin tarihi esas alınmak suretiyle İŞKUR tarafından belirlenerek, Sağlık Bakanlığına bildirilen münhal kadronun dört katı aday listeleri Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "www.yhgm.saglik.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.

LİSTELER İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNE GÖNDERİLECEK

Sağlık Bakanlığı tarafından kura usulüyle belirlenen listeler ile İŞKUR tarafından doğrudan sınava esas bildirilen listeler, il sağlık müdürlüklerine gönderilecek. İl sağlık müdürlüklerince sınava katılacak adaylardan başvuru belgelerini teslim etmeleri istenecek.

Haberin Devamı

İl sağlık müdürlükleri tarafından ilgili belge kontrolü yapılarak talep şartlarına uygun adayların hangi tarihte ve nerede sözlü sınava katılacağı, ilgili il sağlık müdürlüğünün internet adresinde ilan edilecek. Adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecek.

ADAYLARA SÖZLÜ SINAV YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı birimlerindeki ilan edilen tüm kadrolara iş başvurusunda bulunanlar, il sağlık müdürlükleri tarafından sözlü sınava tabi tutulacak.

Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin mesleki bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak.

Haberin Devamı

Sözlü sınavda tüm adaylar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sıralaması bu puan üzerinden tespit edilecek.

Adayların sınav yeri, sınav tarihi, sınav sonuçları, itiraz sonuçları, asıl ve yedek aday listeleri ile diğer her türlü duyurular sınavı gerçekleştirecek olan il sağlık müdürlüklerinin internet adresinde ilan edilecek.

Adaylar, sınav sonuçlarının ilanından itibaren 3 iş günü içinde sınav sonuçlarına ilişkin itiraz dilekçelerini sınav kurulu veya kurullarına sunulmak üzere il sağlık müdürlüklerine yazılı olarak verebilecek.

Sınav kurulu veya kurullarınca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle kadro sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek.

Haberin Devamı

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5'inci maddesinde belirtilen "işe göndermede öncelikli olanlar" ibaresindeki hüküm ile KPSS'de başarılı olmak yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecek.

Atamaya hak kazanan adaylardan doğum, hastalık, askerlik gibi nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanların, bu durumlarını belgelendirerek Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne başvurmaları halinde, diğer atama şartlarını taşımaları kaydıyla göreve başlamalarına engel durumun sona ermesini müteakip en geç 30 gün içinde göreve başlamaları sağlanacak.

BAKMADAN GEÇME!