İSKİ su vermeyince iş velilere düştü

Güncelleme Tarihi:

İSKİ su vermeyince iş velilere düştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yeni öğretim yılına başlayan 1000'e yakın öğrenci, okullarında ne ellerini yıkayabiliyor, ne tuvalete gidebiliyor. Üsküdar'daki Deniz-İş İlköğretim Okulu'nun İSKİ'ye olan fatura borcu yüzünden suları kesilince öğrenciler perişan oldu. Yaz boyunca musluklarından su akan okulda yeni öğretim yılı başlayınca suları kesildi.

Ne yapacaklarını şaşıran veliler, hergün okula kovalarla su taşırken, ‘‘İstanbul'un göbeğinde yaşadığımız rezaleti herkes görsün. İSKİ kimi cezalandırıyor. Okula ilk başlayan çocuklar ne yapacağını bilmiyor. Okula gelmek istemiyor’’ dediler. Tüm çabalara rağmen İSKİ'nin okula borcunu ödemeden su vermemekte kararlı olduğunu belirten veliler, ‘‘Günlerdir okulun yakınındaki Barbaros Camii'nden su taşıyoruz. Okul hangi parayla 2 milyarlık su borcunu ödesin. Yetkililer nerede?’’ diye tepki gösterdiler.

Çocuklarının temiz tuvaletlere gidebilmeleri için bir yandan camiden su taşıyan, diğer yandan evden getirdikleri deterjanlarla tuvaletleri temizleyen velilere mahalleliler de yardımcı oluyor. Belediyeden tankerle su istediklerini belirten okul yetkilileri de, ‘‘İSKİ, suyun kesileceğini okullar açılmadan 3 gün önce haber verdi. Ayrıca borcu milyarlarca lira olan okulların suları akarken, bizim 2 milyar lira olan borcumuzdan dolayı sularımız kesik. Niye İSKİ herkese eşit davranmıyor?’’ dediler.

İstanbul'da aralarında İstanbul Valiliği'nin de bulunduğu birçok kamu binasının İSKİ'ye toplam 25 trilyon lira borcu bulunuyor. İSKİ'nin kayıtlarına göre, ilköğretim okullarının 1 trilyon 535 milyar, liselerin ise 418 milyar lira borcu var.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!