İSKİ adını kullanan sahtekárlara dikkat

Güncelleme Tarihi:

İSKİ adını kullanan sahtekárlara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

İSKİ özellikle Kadıköy ve Bostancı'da oturanları, kendi adını kullanarak filtre satmaya çalışan dolandırıcılara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

İSTANBUL Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) yazılı bir açıklamayla halka uyarıda bulundu.

İSKİ ile ilgisi olmayan bazı şahısların başta Kadıköy ve Bostancı olmak üzere çeşitli ilçe ve semtlerde İSKİ adına vatandaşlardan para topladığı belirtilen açıklama şöyle:

‘‘Vatandaşlarımızdan, sayaçlarına bakım yapıp, filtre takacaklarını veya sayaçlarını değiştireceklerini söyleyip, sahte makbuz veya fatura karşılığı para topladıkları tespit edilen bu şahısların İSKİ ile hiçbir şekilde alakaları olmadığı gibi, İSKİ suyunun filtreye ihtiyacı olmadığı için idaremizce herhangi bir filtre takma çalışması yapılmamaktadır. Bu işi yapanlar kendi mallarını satmak için İSKİ'nin adını kullanarak bir tür dolandırıcılık yapmaktadır.

Zaten İSKİ vezneleri ve anlaşmalı olan banka şubeleri haricinde İSKİ'nin hiçbir yerinde, hiçbir personelin veya dışarıdan bir kimsenin, hiçbir ad altında, para tahsil etme selahiyeti de yoktur.

Vatandaşlarımızdan böyle vakalarla karşılaştıklarında mağdur olmamaları için en yakın güvenlik birimi veya İSKİ şubesini haberdar etmelerini rica ederiz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!