İskenderun'da sahte fiş şebekesi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İskenderunda sahte fiş şebekesi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2006 19:24

Hatay'ın İskenderun ve Yayladağı ilçelerinde düzenlenen operasyonda, sahte fatura ve fiş basarak çevre ilçelere komisyon karşılığı sattıkları iddia edilen 11 kişi, 1 milyon YTL tutarındaki sahte fişle yakalandı.

İskenderun Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yıl sonu nedeniyle çalışanların, şirketlerin ve şahsi iş yeri olanların fatura açığını kapatmak amacıyla bazı kişilerin sahte fiş bastıkları yönünde ihbarlar aldı.

Bilgiler doğrultusunda, Yayladağı ve İskenderun'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda İ.K, M.G, Y.Y, T.S, A.E, M.B, Ş.D, M.K, N.K, A.K ve K.M.B. yakalandı. Zanlılar, “teşekkül halinde sahte fatura basmak, piyasaya sürmek, aracılık etmek, kamu kurum ve kuruluşlarındaki görevlilere satmak, bulundurmak” iddiasıyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında buluna İ.K'nin matbaasında ve evinde yapılan aramalarda, 3 adet bilgisayar ve yazıcıları ile 5 adet CD, 19 adet kaşe, 1 milyon YTL tutarında sahte yazar kasa fişi ve boş fatura koçanları, ele geçirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!